Ніжинський консервний завод випустив обмежену лінію консервованих розсолів. Жодного натяку на овочі у скляній тарі – самий лише “напій”, що лишається від натурального бродіння огірків та томатів. У споживачів продукт вже викликав ажіотаж: у соцмережах обговорюють хитрий маркетинговий хід, який, фактично, дозволить продати один і той же продукт двічі.
Світлини з банками розсолу, що стоїть поряд з алкогольними напоями на полицях супермаркетів, викладають у Facebook-пабліках. За банку об’ємом трохи менше 1л правлять 99 гривень – деякі коментатори вважають це чималою ціною для “по суті, відходів” виробництва консервованих овочів. Думки споживачів розподілилися десь між “ого, як дорого” та “стьобно, треба придбати”.
“А я такий бізнес в раковину зливаю”, – жартує мешканка Чернігова Ірина Остроух. “Купувати не буду: в мене є своїх банок тридцять, кому зовсім погано – можу поділитися. Але банку – повернути, банка то святе!” – кпинить Галина Ушенко. “Це треба в аптеці продавати”, – резюмує Антоніна Сітнікова з Києва.
Насправді йдеться про лімітовану святкову лінійку товару. Його дійсно виготовив Ніжинський консервний завод, що продає свою продукцію під ТМ “Ніжин”. Позиціонують свій напій, як засіб для підтримання гідробалансу після святкових новорічно-різдвяних вечірок, та нагадують, що напій має “той самий аромат” (ніжинські огірки – бренд, який пройшов випробування часом).
“Ніжин для приготування використав розсоли натурального бродіння овочів. 0 ккал, ще й допоможуть повернути сили, наче ви й не були на п’ятій годині тостів”, – розповідає про свій продукт виробник на Instagram-сторінці.
А в анімованому рекламному ролику, що розмістили в Instagram, овочі – огірки, помідори та солодкі перці – спочатку гоцають “на повну” на вечірці, а потім – лежать з похміллям. До речі, деякі споживачі стверджують, що свою “креативну ідею” маркетологи запозичили з Російської Федерації чи Білорусі – там також почали продавати розсіл напередодні свят.
Зі змішаним відчуттям захоплення й огиди: де у Києві придбати найсмердючішу закуску Європи та духи із запахом сперми
Нагадаємо, днями Інформатор розповідав про те, що у Києві продають одну з найнезвичніших, та водночас найсмердючіших закусок Північної Європи. Йдеться про сюрстрьомінг – квашений, або ферментований, оселедець з дуже міцним запахом. В усьому світі він має не славу делікатесу (таким його вважають, власне, лише самі шведи), а радше атракціону на витривалість – витримати сморід з баночки ладен далеко не кожен. Киянам його пропонують за порівняно низькою ціною “від виробника” на спеціальному сайті – цікаво, що ця ціна є навіть меншою, ніж на аналогічних західних майданчиках.
Також ми розповідали про те, що особливо оригінальні дарувальники у Києві можуть придбати парфуми із запахом… сперми. Така пропозиція з’явилася у столичних пабліках від парфумерних бутиків: ідея одночасно викликає й зацікавленість, і огиду. Мова про італійський нішевий аромат Seminalis від Orto Paris.