Французький холодець напрочуд легко приготувати, зберігається страва близько тижня. Тож це порятунок, який можна приготувати на Різдво та Новий рік. Приготуйте його заздалегідь, і студень ідеально підійде до індички та святкових закусок.
Рецепт холодцю “жамбон персиле” сподобається всім! Готувати його легко. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду.
Холодець по-французьки
Вам знадобиться:
- Окіст або окорок – 1 кг.
- Чебрець – кілька гілочок.
- Лавровий лист – 1 штука.
- Цибуля – 2 штуки.
- Селера – 3 палички.
- Чорний перець – 10 горошин.
- Желатин – 2-4 листи.
- Петрушка – 2 столові ложки.
- Корнішони – для подачі.
Як готувати:
Покладіть шинку у велику каструлю з кількома гілочками чебрецю, лавровим листом, порізаною на четвертинки цибулею, паличками селери та горошинами чорного перцю. Залийте водою і доведіть до кипіння. Тушкуйте на повільному вогні близько 2 годин, поки шинка не стане повністю м’якою, перевіряючи, чи потрібно доливати воду під час варіння. Вийміть шинку з рідини і дайте їй охолонути.
Для шинки такого розміру вам потрібно буде процідити та залишити приблизно 750 мл рідини для приготування, щоб вона застигла. Варіть відкладений бульйон і зменшіть його на дві третини, залишивши приблизно 250 мл рідини.
Замочіть 2 листи желатину – якщо ви використовуєте окорок, використовуйте 4 листи желатину – у неглибокій мисці з холодною водою на 5 хвилин до м’якості. Відіжміть воду і додайте желатин в гарячу рідину для варіння. Перемішуйте до розчинення. Залиште десь охолонути до кімнатної температури, але не давайте йому застигнути.
Тим часом наріжте шинку та жирну шкірку невеликими кубиками, покладіть у невелику миску та перемішайте з подрібненою петрушкою. Покладіть або в керамічну форму або в металеву форму.
Коли желе охолоне, вилийте суміш на шинку, поки вона не покриється, і перемішайте, щоб розподілити петрушку. Накрийте харчовою плівкою і залиште в холодильнику на ніч.
Для подачі опустіть форму у миску з киплячою водою приблизно на 15 секунд, якщо ви використовуєте керамічну форму, або
2-3 секунди, якщо ваша ємність металева, і переверніть її догори дном на обробну дошку. За допомогою ножа для різання наріжте студень скибочками товщиною 2 см і подавайте з корнішонами.
Порада від Інформатора: якщо ви використовуєте окорок, особливо з супермаркету, вам може знадобитися додати більше желатину, оскільки ці шматки часто мають набагато менше жиру. Подавайте студень з хрусткими багетами, діжонською гірчицею та маринованими корнішонами. Смачного!