Куртуазність та мистецтво: у центрі Києва відкрився бар-театр від Гаріка Корогодського

У середмісті Києва, на Великій Васильківській, 33 відкрився новий цікавий заклад “Ґодо”. Саме за за театральну частину проєкту відповідає один із його творців та власників – відомий бізнесмен, політик та меценат Гарік Корогодський. Двоповерхова локація поєднує мистецтво театру та барну культуру, де навіть меню складено, як театральна програма.

Про місце, яке відвідувачі називають неймовірним та атмосферним, на сторінці “Ґодо”  в Instagram розповіла команда “Реве та стогне ресторатор”. Для Гаріка Корогодського це місце не було випадковим – на Васильківській, 33 раніше був його бутік з окулярами та аксесуарами. 

“Під час повномасштабного вторгнення мінус перший поверх переробили у простір для вистав. У липні Гарік прийшов у Squat17b, і йому припав до душі наш двіж, концерти, люди. Тому він запропонував нам створити спільний простір в театральному жанрі”, – розповіли співзасновники бару-театру Мирослав Криж та Тамара Бабакова.

Назва закладу походить від п’єси-абсурду Семюеля Бекета “Чекаючи на Ґодо”, звідси і його концепція салону, куртуазності та театру. Зклад має два поверхи: на першому розташована зона бару, на мінус першому – театральна сцена, де мають проводити вистави, концерти та інші заходи. Театральна зала розрахована на 36 місць по квитках, і ще 4 додаткових завжди зарезервовані для військових, їхніх родин, внутрішньо переміщених осіб.  У барній зоні близько 30 місць, конфігурація яких змінюється залежно від події.

За словами Тамари Бабакової, меню бара витримано у театральній естетиці. Наприклад, коктейлі представлені як театральна програма: прем’єри – це авторські коктейлі, корифеї – це класика, яку знають всі, антракт – слабоалкогольні чи безалкогольні напої, кава. Театральний буфет теж переосмислений – компактна подача страв, яка не потребує приборів, замість “вічного” бутерброду з салямі – тапас з філе-міньйон, а бутерброд з ікрою замінила паніпурі з ікрою щуки. У “Ґодо” можна спробувати:

  • сендвічі – від 340 до 410 грн;
  • паніпурі з оленем – 490 грн;
  • крокект з креветкою – 320 грн;
  • тар-тар з тунця – 460 грн. 

Коктейлі в барі мають “театральні” назви – від “Прими” до “Мол’єра” та “Мельпомени. Вартість авторських – від 300 до 480 грн, класичні – від 280 до 420 грн.

Кумедний відеопідсумок-2024 від Корогодського та “сподівальня” у ТРЦ

Нагадаємо, днями ми писали про те, що київський бізнесмен і меценат, а з недавнього часу ще й політик Гарік Корогодський записав кумедне відно про власні підсумки у 2024 році та сподівання на наступний, 2025-й. Вийшло, з одного боку, претензійно, з іншого – по-домашньому: Гарік позує то у халаті (бо за сценарієм марить уві сні), то в одязі Папи Римського (бо заснував проєкт “сподівальні” у своєму ТРЦ Dream), то з великим сталевим листом каштану-символом Києва на грудях. Каже і про політичні плани: меценат ще раз підтвердив свій намір балотуватися у мери столиці.

Також ми розповідали, що після того, як кияни захейтили у Facebook ідею Корогодського відкрити “сповідальню” (сам себе епатажний бізнесмен кличе “Папою Дрімським”), в нього виникла нова креативна ідея. Замість “сповідальні” бізнесмен та меценат відкрив “сподівальню”, де так само буде поліпшувати ментальний стан відвідувачів та розмовляти з ними про майбутнє. Корогодський вже закликав усіх охочих долучатися і приходити – а дату оголосить заздалегідь.



Джерело