Коричневі або злегка пом’яті авокадо виглядають не дуже апетитно, але часто вони чудові на смак, тому замість того, щоб компостувати їх, перетворіть їх на солодкий десерт з шоколадом. У списку інгредієнтів – сирий мед і какао-порошок! Рецепт мусу з авокадо сподобається всім! Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Шоколадний мус з авокадо
Вам знадобиться:
- Стиглий авокадо – 1 штука.
- Сирий мед – 30 г.
- Какао-порошок – 25 г.
Для подачі:
- Пелюстки троянд.
- Тертий шоколад.
- Какао-крупка,.
- Подрібнені горіхи.
- Насіння.
Як готувати:
Розріжте авокадо навпіл і видаліть кісточки, потім помістіть м’якоть у блендер. Додайте сирий мед і сире какао або какао-порошок і перемішайте. Якщо потрібно, додайте воду, щоб отримати кремову консистенцію.
Розлийте мус по чотирьох маленьких склянках чи креманках, потім накрийте кришкою та охолодіть на кілька годин або на ніч. Подавайте з пелюстками троянд, тертим шоколадом, какао-крупкою, подрібненими горіхами чи насінням.
Порада від Інфомратора: мед можна замінити будь-яким рідким підсолоджувачем на ваш вибір, як от карамеллю, фруктовими топінгами чи джемами тощо.