Не викидайте пом’ятий і перезрілий авокадо: є порятунок

Коричневі або злегка пом’яті авокадо виглядають не дуже апетитно, але часто вони чудові на смак, тому замість того, щоб компостувати їх, перетворіть їх на солодкий десерт з шоколадом. У списку інгредієнтів – сирий мед і какао-порошок! Рецепт мусу з авокадо сподобається всім! Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.

Шоколадний мус з авокадо

Вам знадобиться:

  • Стиглий авокадо – 1 штука.
  • Сирий мед – 30 г.
  • Какао-порошок – 25 г.

Для подачі: 

  • Пелюстки троянд.
  • Тертий шоколад.
  • Какао-крупка,.
  • Подрібнені горіхи.
  • Насіння.
Такий мус зберігатиметься до трьох днів.

Як готувати: 

Розріжте авокадо навпіл і видаліть кісточки, потім помістіть м’якоть у блендер. Додайте сирий мед і сире какао або какао-порошок і перемішайте. Якщо потрібно, додайте воду, щоб отримати кремову консистенцію.

Розлийте мус по чотирьох маленьких склянках чи креманках, потім накрийте кришкою та охолодіть на кілька годин або на ніч. Подавайте з пелюстками троянд, тертим шоколадом, какао-крупкою, подрібненими горіхами чи насінням.

Порада від Інфомратора: мед можна замінити будь-яким рідким підсолоджувачем на ваш вибір, як от карамеллю, фруктовими топінгами чи джемами тощо. 

Джерело