12 січня народився знаменитий актор, зірка серіалу «Слуга народу» і фільму «Папік» Станіслав Боклан. Борщ готують по-різному: існує понад 70 його рецептів! Український актор театру і кіно, Народний артист України Станіслав Боклан любить борщ на пшоні, і готує його сам.
“Моя фірмова страва – український борщ. Скажу чесно, я його дуже смачно готую. Цього мене навчила бабуся, а мама, так би мовити, затвердила. У моєму борщі є особливість, так не робить ніхто: я варю його з пшоном. Рецепт: окремо варю борщ, окремо – пшоно, потім перетираю пшоно – і до вже готового борщу додаю разом з квасолею”, – якось розповів актор журналістам.
Рецепт борщу з пшоном сподобається всім. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Борщ з пшоном, квасолею і салом
Вам знадобиться:
- Свинина – 350 г.
- Пшоно – 100 г.
- Цибуля жовта ріпчаста – 2 штуки.
- Картопля – 6 штук.
- Морква – 1 штука.
- Буряк – 2 штуки.
- Сіль – 20 г.
- Лавровий лист – 1 штука.
- Перець запашний, горошок – 2 штуки.
- Сушений чебрець – 3 г.
- Томатна паста – 2 столові ложки.
- Олія соняшникова рафінована – 100 г.
- Оцет яблучний – 2 столові ложки.
- Кріп сушений – 1 чайна ложка.
- Сало – 50 г.
- Часник, зубчики – 6 штук.
- Квасоля – 200 г.
- Цукор – 1 столова ложка.
- Капуста білокачанна – 200 г.
Як готувати:
М’ясо промийте і складіть у каструлю, залийте водою та поставте на вогонь. Збирайте піну за потребою і трохи присоліть. Як тільки м’ясо закипить, зменшіть вогонь до середнього і варіть 15-20 хвилин, потім додайте квасолю.
Всі овочі очистіть та промийте. Картоплю наріжте кубиками, цибулю дрібно, а моркву та буряк натріть на великій тертці. Через 20-30 хвилин після того, як додали квасолю, покладіть картоплю, потім додайте спеції і добре промийте пшоно. Перемішайте та варіть далі. Потім додайте нашатковану капусту.
У цей час приготуйте засмажку. У сковороді розігрійте олію і викладіть туди цибулю. Смажте 2-3 хвилини, потім додайте моркву та буряк, добре перемішайте. Додайте томатну пасту, оцет, трохи бульйону з каструлі та цукру. Все перемішайте. Гасіть ще хвилин 10. Потім викладіть засмажку в каструлю з борщем.
Підготуйте старе сало. Дрібно наріжте його і часник і все разом потовчіть у ступці. Вимкніть вогонь, покладіть суміш у каструлю і накрийте кришкою. Залишште на 10 хвилин і подавайте зі сметаною. Смачного!
Порада від Інформатора: заморозьте заправку для борщу.