Фірмова страва Нелі Шовкопляс: подавати з соусом

26 січня народилася українська телеведуча та волонтерка, ведуча каналу “1+1 Україна” – ранкового проєкту “Сніданок з 1+1” Неля Шовкопляс. Завжди енергійна Неля обожнює готувати для своєї родини, і готує вона традиційні українські котлетки – гречаники. Рецепт гречаників за сімейним рецептом української телеведучої сподобається всім. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інфомартор має для вас кулінарну пораду.

Неля Шовкопляс з колегою Єгором Гордєєвим в ефірі телеканалу “1+1”.

Українські гречаники

Вам знадобиться:

  • Фарш – 500 г.
  • Гречка (відварити) – 200 г.
  • Яйця – 2 штуки.
  • Цибуля – 1 штука.
  • Томати або томатна паста – 400 г.
  • Сіль, перець, борошно, олія.
традиційні українські котлетки з гречкою й томатами – гречаники виглядають дуже апетитно!
Традиційні українські котлетки з гречкою й томатами – гречаники виглядають дуже апетитно. А пахнуть як!

Як готувати:

Неля Шовкопляс запропонувала 2 варіанти приготування гречаників: у духовці та методом гасіння на сковороді.

Найперше, приготуйте соус. Для цього дрібно наріжте цибулю і обсмажте її на окремій сковороді. Потім додайте томати або томатну пасту і гасіть 5-7 хвилин. Соус готовий!

В глибоку миску викладіть фарш, вбийте яйця, додайте дрібно нарізану цибулю. До суміші додайте попередньо відварену гречку і все добре перемішайте. Зліпіть котлетки і обваляйте їх в борошні. 

Далі, якщо ви вибрали спосіб приготування в духовці, слід попередньо розігріти її. Потім викласти гречаники на змащену олією форму і поставити випікатися на 30 хвилин при температурі 220 С.

Якщо ви вирішили скуштувати тушковані гречаники, помістіть їх на сковороду і тушкуйте на невеликому вогні до готовності, періодично перевертаючи на інший бік.

Порада від Інформатора: коли страва готова, до неї слід додати томатний соус. Смачного!

Джерело