Під Києвом, у селі Ліщинка, 2025 року відкриється для відвідування туристами ферма-агросадиба “Ясна”. Вона спеціалізується на вирощуванні кіз: нині на ній проживають 11 кіз англо-нубійської породи, три десятки козенят і ще цап на ім’я Майбах. Основним же напрямком діяльності ферми є сироваріння й переробка козиного молока.
Про відкриття ферми “Ясна” для туристів розповіла для AgroPortal.ua співвласниця та сироварка ферми Дар’я Сєрьогіна. Вона зазначила, що сама ферма існує на Київщині з 2022 року. А цьоріч її планують відкрити й для туристів.
“Сироварня у нас знаходиться в Києві, відповідно, молоко привозимо туди. Це логістично складно, але ми прийняли таке стратегічне рішення, оскільки ринок збуту в столиці, і робочу силу тут також легше знайти”, – каже Дар’я Сєрьогіна.
2025 року Сєрьогіни планують відкрити ферму для туристів, щоб люди могли познайомитися з козами, погуляти мальовничим селом і скуштувати смачний сир. Також Дана зізнається, що мріє про свій магазин у центрі Києва, який стане найбільш відвідуваною локацією для поціновувачів козиного сиру і смачного вина.
У Києві відкривають перший ресторан мережі “Япіко” з Харкова і продають “Робін Гуда” у Деснянському районі
Нагадаємо, днями Інформатор писав про те, що у Києві відкриється перший столичний ресторан харківської мережі “Япіко”. Заклад працюватиме на Берестейському проспект, 45, в меню – суші, роли, сети, понад 40 видів піци, класичні та суші-бургери. Протестувати улюблені страви можна вже зараз у ресторані, який працює в тестовому режимі, або замовивши доставку.
Також ми розповідали, що у Деснянському районі Києва виставлено на продаж ресторан “Робін Гуд”. Приміщення розташоване у сосновому лісі на околиці міста, а зведено воно було ще в “нульових” і є знаним серед киян місцем відпочинку. Та найголовніше у цьому закладі – його зовнішній вигляд: він схожий на середньовічну фортецю, та й інтер’єром нагадує замок.