Всі гурмани світу святкують 3 березня День канадського бекону. Нехай вас не лякає ця заморська назва: канадський бекон – наша українська шинка. Свинячу корейку тримають 4-5 днів у розсолі, а потім коптять. Купіть у магазині готову, щоб приготувати дуже смачний сніданок, рецепт якого ми вам сьогодні пропонуємо. Готувати страву просто. Традиційно в Інформатора є для вас смачна порада.
Канадські кошички з беконом і яйцем
Вам знадобитися:
- формочки для кексів;
- курячі яйця за кількістю порцій;
- 400 г. шинки (можна більше, залишки підуть на бутерброди);
- 300 г. сиру чеддер (можна інший на ваш смак і, знову-таки, візьмете більше – не пропаде);
- пучок зеленої цибулі;
- маргарин (канадці використовують кулінарний антипригарний спрей, можна купити, але простіше знайти наші традиційні аналоги);
- сіль, перець за смаком.

Як готувати:
Розігрійте духовку до 200 градусів за Цельсієм. Щедро змастіть стінки форми для кексів маргарином (маслом або антипригарним спреєм). Головне, щоб наша страва не пригоріла.
Покладіть по одній скибочці шинки в кожну формочку, акуратно притискаючи скибочки до дна і формуючи чашу. Скибочки, що залишилися, порвіть і заповніть ними весь простір з боків формочок для кексів. Не обов’язково, щоб вони мали ідеальний вигляд!
Розбийте по одному яйцю в кожну формочку. Намагайтеся не розмазати жовток. Хоча, якщо ви любите базіку – можете не бути обережними.
Рівномірно розподіліть тертий сир по формах, посипте зверху сіллю і перцем. Прикрасьте кожен шматочок кількома скибочками зеленої цибулі.
Випікайте 15-25 хвилин, залежно від того, наскільки застиглими ви хочете бачити жовтки. Перевірте їх щонайменше через 15 хвилин, а далі слідкуйте залежно від ваших уподобань.
Порада від Інформатора: це базовий рецепт. Експериментуйте. Можна додати шпинат, помідори, кріп або гриби (останні підсмажте або приварити заздалегідь).