На Поділ припливли карасі у фритюрі: модна київська пивна відкрилася з елементами радянської столовки

У Києві на Подолі днями відкрили “українську класику” – пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розташований на вул. Хорива, і є другим з такою концепцією у столиці – його “прототип” вже деякий час працює на Райдужному масиві. Є в меню і інші рибні позиції, та навіть мідії – але саме карасі мають привернути увагу спраглих за річковою рибою киян.

Про відкриття нового закладу на Подолі власники повідомили у Instagram. Це вже друга пивна “Київські карасі”, перша працює на вул. Райдужній вже деякий час. Називати це “рестораном” неправильно: концепція не передбачає високої кухні чи стандартів обслуговування. Зате тут є смачна риба, живе пиво, ще й пускають з тваринами.

В меню – смажені карасі, коропи, мідії, сир у фритюрі з соусами. Є й салат з білою рибою й соусом “солодкий чілі”, і креветки в темпурі для гурманів, і кільця кальмарів. Головна страва, звісно, потрапила до назви закладу – і, оскільки йдеться саме про пивну, – то в “карасях” є пиво. Точніше, чотири види “живого” – світле, пшеничне, темне та ІРА. Також можна замовити яблучний сидр.

Ціни досить демократичні (нагадаємо, це ж не ресторан): карась фрі – 49 грн/100г, короп фрі – 65 грн/100г, картопля фрі – 69 грн/100г. Салат з білою рибою й соусом – 129 грн, креветки в темпурі – 149 грн, кільця кальмарів – 129 грн, стільки ж заплатите за рибну юшку. А от подадуть наїдки на крафтовому папері й у металевих тарілках. Останній момент дещо збиває з пантелику – складається враження, що прийшов до радянської столовки 1970-х років, і такі самі дешеві металеві таці, на яких подають їжу, лише посилюють ілюзію.

Як “Черноморка” прийшла до ТРЦ, а кияни кпинять з рожевенької “бабусиної” каструлі за ціною iPhone 16

Нагадаємо, днями Інформатор писав про те, що у одному з найбільших ТРЦ Києва, Respublika Park, днями відкрила свій ресторан мережа “Чорноморка”. Це перший її заклад у торговельно-розважальному центрі, а особливою “фішкою” відкриття саме цього закладу стала устрична дегустація. Пропонують і доставку – по місту, зокрема, у Голосіївському районі, де розташований ТРЦ.

А ще, ми розповідали, як жартують українці зі звичайної каструлі, що виставлена на продаж на одному з традиційних українських Інтернет-майданчиків з продажу товарів онлайн. Справа в тому, що її ціна виходить за розумні межі й складає декілька місячних зарплат. Кухонне начиння вже стало мемом, бо у коментарях до товару вже кілька років поспіль кпинять з тривіальності баняка і його ціни. Елегантності жартам додає колір каструлі (рожевенька), форма (як в бабусі на кухні), матеріал (мідь) та навіть особливості дизайну (ручки кріпляться до баняка маленькими гвіздочками).



Джерело