Холодець з бобів: чудова страва у Великий піст

Більшість із нас люблять холодне, або, як його ще називають в Україні – заливне. Проте вегани й вегетаріанці позбавлені можливості ласувати цією стравою класичної української кухні, адже зазвичай її готують на м’ясі або рибі. Популярний в Україні шеф-кухар Євген Клопотенко показав, як приготувати холодець без м’яса.

Рецепт холодцю без м’яса сподобається всім українським веганам. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас традиційну кулінарну пораду.  

Пісний холодець з бобів

Вам знадобиться:

  • Боби (квасоля коричнева) – 300 г.
  • Гриби – 200 г.
  • Цибуля – 1 штука.
  • Соєвй соус – півсклянки. 
  • Хрін – 2 столові ложки. 
  • Сіль – до смаку.
  • Вода – 0,5 – 0,7 л.
Цей рецепт цілком можна назвати магічним екпериментом з простими продуктами!

Як готувати: 

Боби залийте гарячою водою на 24 години, а потім обчистіть від шкірки, коли вони набухнуть. Слайсами наріжте печериці, а цибулю – кубиками. 

Обсмажте цибулю на розігрітій пательні, додайте гриби та соєвий соус. Тушкуйте на маленькому вогні впродовж 5 хвилин.

Викладіть боби у форму для запікання, зверху викладіть гриби з цибулею в соєвому соусі. Додайте воду, хрін та сіль. Залйте окропом. Запікайте в духовці при температурі 200 С протягом двох годин. 

Перемішайте й потовчіть боби, розкладіть по глиняним ємностям і дайте охолонути. Подавайте із зеленню, смачного!

Порада від Інформатора: смажені гриби і соєвий соус – до будь-якої страви додадуть м’ясного смаку умамі!

Джерело