13 квітня народилася українська співачка Анастасія Середа (до заміжжя Кочетова), відома як MamaRika. Разом з шеф-кухарем Євгеном Клопотенко вона приготувала й скуштувала автентичну українську страву – штурханці. Альтернатива звичайним вареникам. Приготуємо її і ми. Рецепт штурханців сподобається всім українцям Готувати його просто. А щоб смакувало краще Інформатор має для вас смачну пораду.
Українські штурханці
Вам знадобиться:
- Картопля – 3 штуки.
- Вершки чи молоко – 50 мл.
- Крохмаль – 5 столових ложок.
- Яйце – 1 штука.
- Сир – 100 г.
- Сало – 50 г.
- Сіль – до смаку.

Як готувати:
Картоплю загорніть у фольгу, запечіть до готовності та залиште охолоджуватися. Холодну запечену картоплю обчистіть від шкірки, наріжте на шматочки і пропустіть через м’ясорубку. До однорідної картопляної маси додайте яйце, вершки, крохмаль, сіль до смаку і все добре вимішайте.
Готову картопляну масу розділіть на сім-вісім рівних частин. Сформуйте з нього руками акуратні овали. Сир заштовхніть всередину – вкладіть в кожну частину картопляного тіста. Відваріть штурханці у підсоленому окропі. Подавайте готові штурханці зі шкварками!
Порада від Інформатора: приготуйте шкварки за класичним рецептом: просто наріжте сало та смажте його на сковороді, за бажанням можна додати сіль.