19 квітня народилася популярна українськажурналістка й телевудуча Олена Фроляк. Вона чудово готує салати з буряка, тож приготуємо і ми. Тим більше, що такі вишукані рецепти підійдуть і до святквого столу на Великдень. Рецепти салатів з буряка сподобаються всім українцям, адже цей овоч – традиційний в українській кухні. Готувати їх просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради.
Салат “Гуцульсьскі шухи”
Вам знадобиться:
- Буряк – 2-3 штуки
- Білі сухі гриби – 250 г.
- Цибуля – 1 штука, велика.
- Часник – 2-3 зубчики.
- Рослинна олія – 1 столова ложка + для смаження.
- Оливкоува олія – 2 столові ложки.
- Лимонний сік – 2 столові ложки.
- Чорний перець – до смаку.
- Сіль – до смаку.

Як готувати:
Гриби замочіть і відваріть протягом 10-15 хвилин у киплячій воді. Охолодіть. Поріжте буряк соломкою (якщо він не надто солодкий, можна додати трохи цукру!). Так само наріжте охолоджені гриби.
Цибульку наріжте дрібним кубиком. На пательню налийте рослинну олію. Підстажте цибулю до стану золотистості, проте вона не має бути сухою.
Додайте до грибів у миску часник, передавлений у ступці. Посоліть. Додайте смажену цибулю. Все перемішайте. Додайте оливкову олію, лимонний сік. Додайте чорний перець і сіль до смаку, за потреби. Смачного!
Порада від Інформатора: буряк можна придбати варений, зварити самим чи запекти в духовці. Якщо запікаєте буряк самі – змочіть рослинною олією і обмотайте у фольгу. Запікайте буряк середнього розміру протягом години.
Салат з буряка, фети й руколи
Вам знадобиться:
- Буряк – 2 штуки.
- Оливкова олія – 1 столова ложка.
- Бринза чи фета – 200 г.
- Рукола – пучок.
- Сіль, перець – до смаку.
- Лимон – половинка.
- Горішки – кедрові, волоські чи арахіс.

Як готувати:
Наріжте буряк довільними шматками чи крупними кубиками. Викладіть на тарілку. Те саме проробіть із сиром.
Помийте та порвіть руками руколу. Зверху полийте оливковою олією. Збризніть лимоном і додайте трохи солі – для пікантності. Перед подачею посипте горішками.
Порада від Інформатора: щоб інші інгредієнти салату не пофарбувалися, а зберігали свій колір, нарізаний буряк обмокніть в оливкову олію.