На Великдень більшість із нас вже запаслися м’ясом, салом та ковбасами, ну і звісно ж пасками та крашанками. Проте пропонуємо вашій увазі пікантну і дуже просту в приготуванні закуску до м’ясного святковго столу. Ви точно не пожалкуєте! Рецепт маринованої цибульки сподобається всім! Готувати його ну дуже просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Маринована цибулька
Вам знадобиться:
- Червона цибуля (крупний) – 4 штуки.
- Вода – 250 мл.
- Цукор – 2 столові ложки.
- Оцет – 2 столові ложки.
- Сіль – 1 чайна ложка.
- Перець горошком – 6 штук.
- Лаврушка – 2 штуки.
Як готувати:
Розріжте кожну цибулину навпіл. Зріжте кінчики з обох боків. Наріжте тонкими часточками – причому не вздовж зрізаного краю, а впоперек йому.
Приготуйте маринад. Влийте в каструльку воду, всипте цукор, влийте оцет, додайте перець, сіль і лаврушку. Доведіть все до кипіння.
Викладіть цибульку в банку. Залийте маринадом, закрийте банку. Потрясіть, дайте охолонути й поставте в холодильник на пару годин. Смачного!
Порада від Інформатора: цибуля буде ще смачніша, якщо залишити її в холодильнику на ніч.