28 квітня народилась американська акторка та підприємиця Джессіка Альба. Вона знімається в кіно з 13 років, а також прекрасно готує, причому доволі вишукані страви. Сьогодні ми приготуємо пельмені за її рецептом, з незвичайним інгредієнтом – рисовим папером. Купити такий в Україні можна, в мережевих маркетах просять 20 гривень за один аркуш такого паперу. А перед приготуванням його слід замочувати!
Рецепт пельменів з рисового паперу з курятиною та морепродуктами сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради.
Пельмені з куркою та креветками в рисовому папері від Джессіки Альби
Вам знадобиться:
Для начинки:
- Курячий фарш – 450 г.
- Червонокачанна капуста – 1/2 склянки.
- Імбир – 2 столові ложки.
- Зелена цибуля – 3 пера
- Креветки – 225 г.
- Морква – 1/2 склянки.
- Часник – 2 зубчики
- Кінза – 3 столові ложки подрібненої.
- Соєвий соус – 2 столові ложки.
- Кунжутна олія – 1+1/2 чайних ложки.
- Сіль, перець (суміш) – 1/2 чайнох ложки.
- Яйце – 1 штука.
Для пельменів:
- Рисовий папір (можна взяти тонке тісто філо) – 10 аркушів.
- Оливкова олія – 1-2 столові ложки.
Для соусу:
- Кінза – 1 столова ложка.
- Морква – 1 столова ложка.
- Лайм (сік) – 2 штуки.
- Рибний соус – 2 столові ложки.
Як готувати:
Змішайте всі подрібнені кубиками інгредієнти для начинки пельменів та відкладіть. Наповніть велику миску водою та покладіть два вологі паперові рушники на обробну дошку.
Замочіть обгортку з рисового паперу (якщо використовуєте рисовий папір) у воді приблизно на 10 секунд, проте не залишайте її занадто довго, бо вона продовжуватиме розм’якшуватися під час роботи, та покладіть на паперовий рушник.
Розріжте рисовий папір ножем навпіл та покладіть 1 столову ложку начинки в середину кожного шматочка. Загніть боки до начинки – це створить трикутну форму, потім переверніть пельмень та складіть зайвий рисовий папір на інший бік.
Викладіть пельмені безпосередньо на сковороду, збризнуту оливковою олією. Готуйте на середньому вогні приблизно 7 хвилин з першого боку та приблизно 3-4 хвилини з другого боку, поки зовнішня сторона не стане золотисто-коричневою, а всередині не просмажиться – при 180 С.
Змішайте інгредієнти для соусу та насолоджуйтесь!
Порада від Інформатора: веганський варіант: замініть курку та креветки на твердий тофу – відіжміть вологу, а потім розкришіть його руками. Приберіть рибний соус – залиште тільки соєвий.