Джессіка Альба показала, як готувати пельмені без тіста

28 квітня народилась американська акторка та підприємиця Джессіка Альба. Вона знімається в кіно з 13 років, а також прекрасно готує, причому доволі вишукані страви. Сьогодні ми приготуємо пельмені за її рецептом, з незвичайним інгредієнтом – рисовим папером. Купити такий в Україні можна, в мережевих маркетах просять 20 гривень за один аркуш такого паперу. А перед приготуванням його слід замочувати! 

Рецепт пельменів з рисового паперу з курятиною та морепродуктами сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас кулінарні поради. 

Акторка відкрита до нових кулінарних пригод.

Пельмені з куркою та креветками в рисовому папері від Джессіки Альби 

Вам знадобиться:

Для начинки: 

  • Курячий фарш – 450 г.
  • Червонокачанна капуста – 1/2 склянки.
  • Імбир – 2 столові ложки. 
  • Зелена цибуля – 3 пера
  • Креветки – 225 г.
  • Морква – 1/2 склянки.
  • Часник – 2 зубчики
  • Кінза – 3 столові ложки подрібненої.
  • Соєвий соус – 2 столові ложки.
  • Кунжутна олія – 1+1/2 чайних ложки.
  • Сіль, перець (суміш) – 1/2 чайнох ложки.
  • Яйце – 1 штука.

Для пельменів:

  • Рисовий папір (можна взяти тонке тісто філо) – 10 аркушів.
  • Оливкова олія – 1-2 столові ложки.

Для соусу: 

  • Кінза – 1 столова ложка.
  • Морква – 1 столова ложка.
  • Лайм (сік) – 2 штуки.
  • Рибний соус – 2 столові ложки. 

Як готувати: 

Змішайте всі подрібнені кубиками інгредієнти для начинки пельменів та відкладіть. Наповніть велику миску водою та покладіть два вологі паперові рушники на обробну дошку.

Замочіть обгортку з рисового паперу (якщо використовуєте рисовий папір) у воді приблизно на 10 секунд, проте не залишайте її занадто довго, бо вона продовжуватиме розм’якшуватися під час роботи, та покладіть на паперовий рушник.

Розріжте рисовий папір ножем навпіл та покладіть 1 столову ложку начинки в середину кожного шматочка. Загніть боки до начинки – це створить трикутну форму, потім переверніть пельмень та складіть зайвий рисовий папір на інший бік.

Викладіть пельмені безпосередньо на сковороду, збризнуту оливковою олією. Готуйте на середньому вогні приблизно 7 хвилин з першого боку та приблизно 3-4 хвилини з другого боку, поки зовнішня сторона не стане золотисто-коричневою, а всередині не просмажиться – при 180 С.

Змішайте інгредієнти для соусу та насолоджуйтесь!

Порада від Інформатора: веганський варіант: замініть курку та креветки на твердий тофу –  відіжміть вологу, а потім розкришіть його руками. Приберіть рибний соус – залиште тільки соєвий.



Джерело