На Подолі у Києві відкрили кавовий ресторан з авторськими коктейлями

Навпроти Великої хоральної синагоги на столичному Подолі відкрився новий кавовий простір Chat Coffee Shop. Заклад, який сам себе називає “кавовим рестораном”, підтверджує цей статус і візуально, і концептуально, і смаком. А ввечері Chat перетворюється на бар з авторськими й, зокрема, кавовими коктейлями.

Про відкриття на Щекавицькій команда закладу повідомила на своїй сторінці в Instagram. Заклад працює щодня з 08:00 до 21:00, і для кожної частини дня тут є щось своє, але головна – кава. У кавовій карті – зерно від Fresh Black Coffee Roasters і вражаюча кількість методів заварювання. Є класичні варіанти на еспресо-базі – допіо, капучино, лате, флет вайт, айс лате від 85 до 100 грн, а також альтернатива: Kalita, Dotyk, W60, Clever, аеропрес. 

Баристи наполягають, аби гості знайомились саме з хенд-брю – кавою, приготовленою вручну, повідомляє Village. У меню можна знайти рідкісні сорти, наприклад, Colombia Granja El Paraíso-92 з ароматом тропіків або Kenya Nyeri Hill із плантацій на висоті 1800 метрів, які належать католицькій архієпархії. Обладнання для приготування – професійна Synesso MVP Hydra, яка дозволяє зберігати рецепти для кожного сорту, точно налаштовуючи температуру й тиск. Крім кави, є великий вибір матчі – від класичної до матча-койча, чаїв та авторських лимонадів: колд брю з цитрусом, гранат-лаймом, матча юзу-кардамон сода тощо.

Простір вражає сучасним дизайном: метал, дерево, кераміка, природне освітлення, жива зелень і неонова інсталяція в центрі зали. Особливу увагу привертає барна стійка з об’ємною керамічною геометрією, що змінює свій вигляд залежно від кута огляду, створюючи ефект руху. Усе це в поєднанні з м’якими кріслами, акустикою та світлом формує атмосферу преміального затишку.

Увечері Chat трансформується в камерний бар: світло приглушується, бармени пропонують коктейлі –  авторські та кавові. У меню Coffee Negroni, Айріш, Join To The Chat (твіст на Clover Club), White Sparks, Ruby Tai, Cucumber High та інші мікси з цінами в діапазоні 200–270 грн.

Засновники закладу прагнуть створити не просто кав’ярню, а спільноту, тому і назва – Chat. Усі охочі можуть долучитися до внутрішнього чату гостей, де анонсують різноманітні події. Простір працює не лише як місце, де можна випити кави, а як середовище для відпочинку, знайомств і щоденних маленьких ритуалів.

Заклади Києва вмикають літо

Столичні заклади харчування цього року зможуть встановлювати літні майданчики на місяць раніше. У 2025 році відкривати їх можна буде не з 1 травня, як зазвичай, а з 1 квітня. Це рішення прийняли у Департаменті містобудування й архітектури КМДА через сприятливі погодні умови – й аномально теплу весну.

Нещодавно Інформатор розповідав, що у Києві на Подолі днями відкрили “українську класику” – пивну з карасями у фритюрі та живим пивом. Заклад розташований на вул. Хорива, і є другим з такою концепцією у столиці – його “прототип” вже деякий час працює на Райдужному масиві. Є в меню і інші рибні позиції, та навіть мідії – але саме карасі мають привернути увагу спраглих за річковою рибою киян.



Джерело