Мав російського власника: у центрі Києва закривають ресторан Корчма Тарас Бульба

У середмісті Києва виставлено в оренду чимале приміщення ресторану “Корчма Тарас Бульба”, розташоване на вул. Євгена Чикаленка (колишня Пушкінська). Сам ресторан працював донедавна, що видно по його соцмережах, втім, він втратив певну кількість шанувальників після початку повномасштабного вторгнення РФ в Україну. Відтак, заклад української кухні, найімовірніше, буде закритий найближчим часом.

Про виставлення в оренду приміщення загальною площею у 680 кв.м йдеться у оголошенні, що днями було розміщене на профільному майданчику. Там зауважується, що локація чудово пасуватиме клубу чи ресторації, бо розташована у середмісті столиці (по вул. Євгена Чикаленка, 2-4/7), а біля неї щодня проходить велика кількість пішоходів.

“Це той випадок, коли локація вирішує все, і майже будь-який формат кафе, ресторану чи клубу має всі шанси на успіх у цьому місці”, – зауважили ріелтори у оголошенні.

Ресторан “Корчма Тарас Бульба” займав три поверхи: перший, другий та підвальний. У підвалі зала закладу (наприклад, клубу) може працювати навіть під час повітряної тривоги, що є додатковою перевагою. В будівлі є великий скляний фасад і можливість встановлення літньої тераси, також, пишуть ріелтори, можна облаштувати VIP-кімнату.

Ресторан української кухні оформлений у стилі хати-мазанки – з домотканими килимами, глечиками на стінах та іншими предметами побуту

Зауважимо, що у приміщеннях, виставлених в оренду, донедавна працював ресторан “Корчма Тарас Бульба”. Цей заклад мережевий, і відомий, передовсім, тим, що його власник, Юрій Білойван, є росіянином. Там же, у Москві, 1999 року й відкрився перший заклад, оформлений “під українську хату-мазанку”. Кому належить заклад у Києві сьогодні, невідомо, втім, після початку вторгнення РФ він продовжив працювати – згідно з дописами у соцмережах, вже влітку 2022-го ресторан знову відкрив свої двері для відвідувачів.

Інтер’єр ресторану оформлений в українському стилі: має дерев’яні меблі, рушники, домоткані килими й доріжки, скатертини, занавіски, глиняні глечики тощо. Другий поверх прикрашений веретеном, під стелею висять коров’ячі дзвіночки та інші предмети побуту українських селян ХІХ-ХХ століття. В меню – традиційні українські страви – вареники, деруни, голубці тощо.

У Києві відкрили “кавовий простір” та продають справжній ресторан-фортецю

Нагадаємо, днями Інформатор писав про те, що у Києві відкрився новий кавовий простір навпроти Великої хоральної синагоги на Подолі. Заклад, який сам себе називає “кавовим рестораном”, підтверджує цей статус і візуально, і концептуально, і смаком. А ввечері Chat перетворюється на бар з авторськими й, зокрема, кавовими коктейлями.

Також ми писали, що у Деснянському районі Києва виставлено на продаж ресторан “Робін Гуд”. Приміщення розташоване у сосновому лісі на околиці міста, а зведено воно було ще в “нульових” і є знаним серед киян місцем відпочинку. Та найголовніше у цьому закладі – його зовнішній вигляд: він схожий на середньовічну фортецю, та й інтер’єром нагадує замок.

Джерело