Баклажани по-турецьки – страва для 1-го листопада

1 листопада відзначається Міжнародний день вегана – World Vegan Day. Тож приготуємо баклажани, фаршировані помідорами, перцем і часником, за східним рецептом. Рецепт баклажанів по-турецьки сподобається всім веганам і не тільки. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор вже традиційно має для вас кулінарну пораду. 

Баклажан – пікантний овоч, що володіє антиоксидантними властивостями й містить у собі чимало важливих для серця мікроелементів. А томати, цибуля й часник зміцнять ваш імунітет!

Баклажани по-турецьки 

Вам знадобиться: 

  • Баклажани – 3 штуки.
  • Цибуля – 1штука.
  • Часник – 2 зубчики.
  • Помідори – 3 штуки.
  • Гострий зелений перець – 2 штуки.
  • Червоний болгарський перець – половинка.
  • Томатна паста – 2 столові ложки.
  • Петрушка – пучок.
  • Сіль, перець – до смаку.
  • Олія – для смаження.
Ця осіння веганська страва припаде до смаку навіть м’ясоїдам!

Як готувати: 

Помийте баклажани, зріжте шкірку з чотирьох сторін, залишивши хвостик. Зробіть два надрізи на “животиках” баклажанів глибиною близько 2 см. Посоліть баклажани й залиште на 30 хвилин, після чого промийте і просушіть.

Обсмажте баклажани з усіх боків до золотистої скоринки або запечіть їх для кориснішого варіанту. Щоб зменшити кількість жиру, використайте паперову серветку.

Приготуйте начинку. Наріжте цибулю, подрібніть часник, гострий перець наріжте кільцями, а болгарський перець – кубиками. Також наріжте помідори, облийте їх окропом для легшого зняття шкірки, а потім подрібніть.

Обсмажте томати разом із цибулею, часником і перцем до золотистої скоринки. Приправте сіллю та перцем до свого смаку. Розкрийте надрізи на баклажанах і наповніть їх начинкою.

Викладіть баклажани в посудину для запікання або на деко, застелене пергаментом. Прикрасьте страву петрушкою та запікайте у духовці при 180°C протягом 15-20 хвилин до готовності.

Порада від Інформатора: обирайте м’ясисті баклажани – вони будуть найсоковитішими. 

Джерело