У зеленому соусі: весняний сніданок із Німеччини

Поступово настає сезон спаржі, нині вона ще не надто дешева, але вже скоро – точно здешевшає. А отже можна буде готувати цю смакоту – зі свіжим та пікантним зеленим соусом, що ідеально смакує з молодою картоплею та маслом. Спаржа за класичним німецьким рецептом готується 15 хвилин. 

Рецепт спаржі з соусом сподобається всім українцям. Готувати його просто. А щоб було ще смачніше, Інформатор має для вас смачну пораду. 

Спаржа в пікантному соусі  

Вам знадобиться: 

  • Спаржа – 400 г.
  • Листова зелень (петрушка, щавель, крес-салат) – 75 г.
  • Майонез – 100 г.
  • Сметана – 100 г.
  • Цибуля шалот – 1 штука.
  • Солоні огірки – 40 г.
  • Розсіл солоних огірків – 1 столова ложка. 
  • Діжонська гірчиця – 1 чайна ложка. 
  • Цукрова пудра – дрібка.
  • Лимон – цедра ¼ штуки, плюс лимонний – до смаку.
  • Яйця – 2 штуки. 
  • Вершкове масло – 100 г.
Така спаржа виходить джуже ніжною, смачного!

Як готувати:

Наріжте листову зелень якомога дрібніше та покладіть її у миску. Додайте все інше, крім лимона, спаржі та вершкового масла. Перемішайте суміш, потім додайте лимонний сік за смаком. Це і буде зелена заправка.

Обріжте дерев’янисту основу з кожного стебла спаржі та дрібно очистіть шкірку. Готуйте на пару до готовності близько 4 хвилин, але це залежить від товщини. Спаржа не повинна бути м’якою.

Покладіть спаржу в чистий кухонний рушник, щоб вона ввібрала вологу, що накопичується під час приготування на пару, потім викладіть теплу спаржу на тарілку для подачі. Розтопіть масло та полийте ним стебла. 

Порада від Інформатора: приправте та подавайте з зеленим соусом.

Джерело