8 червня народилась українська співачка Аліна Гросу. Вона сама готує чудовий кіш з рибою. Рецепт пирога з сьомгою й двома видами сиру сподобається всім. Готувати його просто. А щоб смакувало ще краще, Інформатор має для вас кулінарну пораду.
Кіш із сьомгою, броколі і сиром
Вам знадобиться:
- Борошно – 300 г.
- Олія – 180 г.
- Яйця – 2 штуки.
- Сіль, цукор – до смаку.
Для начинки:
- Сьомга – 400 г.
- Броколі – 300 г.
- Твердий сир – 100 г.
- Моцарела – 100 г.
- Сіль – дрібка.
Для заливки:
- Вершки – 200 г.
- Яйця – 2 штуки.
- Часник – 3 зубчики.
- Сіль, перець, приправи – до смаку.

Як готувати:
Змішайте в блендері або ножем/руками, як зручно, борошно, сіль, цукор і масло – до борошняної крихти і додаємо в цю суміш два яйця. Скатайте в кулю тісто і поставте його в холодильник на півгодини.
Зробіть начинку. Обчистіть рибу від шкіри, кісточок і наріжте її кубиками, але не дуже дрібно, так смачніше. В киплячу воду киньте на три хвилини броколі, після цього дістаньте, наріжте невеликими кущиками і киньте в ємність з рибою.
Сир натріть на великій тертці і додайте його до сьомги й броколі, посипте все щіпкою солі і перемішайте. Тісто дістаньте з холодильника і викладіть його досить тонким шаром у форму. Попередньо форму змастіть вершковим маслом, бортики повинні бути десь 3 см. Проткніть його вилкою в декількох місцях і відправте в духовку при 180 С на 15-20 хвилин.
У цей час зробіть заливку. Змішайте вершки, яйця, сіль, перець, часник (попередньо подавіть). І знову повертайтесь до тіста. Дістаньте його з духовки тісто, зверху викладіть начинку і залийте все вершковою заливкою. Відправте знову в духовку вже на 40 хвилин.
Порада від Інформатора: їсти пиріг можна зі сметаною або в прикуску з кефіром.