16 червня святковий день народження відзначає українська телеведуча та журналістка Соломія Вітвіцька. Постійно присутня у медійному просторі, вона ретельно стежить за своєю фігурою та здоров’ям. Однак це не заважає Соломії іноді удовольствуватися смачною домашньою випічкою. Рецептами улюблених пирогів, які не за соромно подати і до святкового столу, телеведуча охоче поділилася з фанатами.
Обмежуватись лише одним рецептом Вітвіцька не стала. Вона презентувала одразу два особливі. Один з них – болгарська шарлотка, яку Соломія назвала “татовим пирогом”, адже саме батько навчив її готувати цю страву. Інший рецепт телеведуча отримала у спадок від мами – це пиріг з молодою капустою.
Болгарська шарлотка від Соломії Вітвіцької
Шарлотка виходить дуже ароматною та соковитою.
Вам знадобиться:
- 1,5 скл теплого молока
- 1 скл борошна
- 1 скл паростків пророщеної пшениці
- 1 ч.л. розпушувача
- 6 шт. яблук
- 0,5 скл цукру
- кориця та сіль
- масло вершкове (для змащування)
Приготування:
Паростки пророщеної пшениці помістіть у блендер та подрібніть до стану борошна. Потім пересипте в велику миску, додайте борошно, цукор, розпушувач та ретельно перемішайте. Яблука розріжте на половинки або четвертинки, видаліть серцевину та натріть на крупній тертці. Додайте до них корицю та перемішайте. Коли обидва процеси завершено, переходьте до оформлення шарлотки.
Візьміть форму для випікання, вистеліть її пергаментом, змастіть вершковим маслом. Потім суху суміш та яблука візуально поділіть на три частини та викладайте шарами. Спочатку частину сухої суміші, потім яблука — і так три рази. Коли всі шари викладені, заливайте пиріг гарячим молоком. Для того, щоб воно добре просочило всі шари, виделкою проколіть невеликі отвори.
Зверху можна присипати корицею за смаком. Помістіть форму в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин або до отримання золотистої скоринки.
Порада від Інформатора: щоб шарлотка смакувала краще, вживайте її з морозивом чи вершками.
Пиріг з молодою капустою
Смачний навіть охолодженим.
Для тіста вам знадобиться:
- 1 качан молодої капусти
- 1 пучок зеленої капусти
- 1 пучок кріпа
- 1 пучок петрушки
- сіль
Для тіста:
- 5 шт яєць
- 1 ст.л. сметани
- 1 ст.л. майонеза
- 5 ст.л. борошна
- 1 ч.л. розпушувача
Приготування:
Спочатку замісіть тісто. Для цього велику миску наповніть яйцями, сметаною, майонезом і розпушувачем, ретельно змішайте. Потім частинами додавайте борошно і знову змішайте до однорідності. Відставте на деякий час, щоб воно “відпочило”, і переходьте до приготування начинки.
Тут все максимально просто. Капусту шинкуйте, додаючи дрібно нарізану зелену цибулю, кріп та петрушку. Посоліть і перемішайте, трохи притискаючи, щоб капуста стала м’якшою.
Далі візьміть деко, вистеліть його пергаментом, посипте мукою і сформуйте пиріг. Спочатку вилийте частину тіста та висипте всю капусту. Решту тіста вилийте зверху, рівномірно розподіляючи. Помістіть в духовку, розігріту до 180 градусів, на 30-40 хвилин.
Порада від Інформатора: покращити смак пирога можна, додавши до капусти варені та дрібно нарізані яйця.
Абзац соцмереж наприкінці матеріалу
Сейчас читают – блок в текст новости