Улюблений сніданок Бориса Джонсона: тяп-ляп і готово

19 червня свій день народження святкує політичний діяч та колишній прем’єр-міністр Великої Британії Борис Джонсон. Він зробив багато для України в аспекті військової та фінансової підтримки. Але окрім політичної діяльності, цей політик також захоплюється приготуванням смачних страв. Один з рецептів навіть потрапив до кулінарної книги Консервативної партії.

Мова йде про тост з сиром і чатні. Саме з цим рецептом Борис Джонсон поділився з широкою аудиторією. Цю страву включили до книги, разом з іншими рецептами від представників партії та відомих особистостей. Серед них світська левиця Піппа Міддлтон, акторка Гвінет Пелтроу та шеф-кухар Гордон Рамзі. Час, необхідний для приготування страви від Бориса Джонсона, мінімальний, проте результатом є смачний перекус. Головний акцент тосту надає індійський соус чатні.

Тости від Бориса Джонсона

Тости мають вишуканий смак.

Для тосту вам знадобиться:

Інгредієнти:

  • шматок чорного хлібу
  • пластинка сиру (бажано чеддер)
  • масло
  • чатні

Процес приготування:

Візьміть шматок чорного хлібу товщиною близько одного сантиметра та обсмажте на пательні до хрусткої скоринки. Поки тост гарячий, змастіть його вершковим маслом та чатні, а зверху покладіть скибочку сиру. Готовий тост відправте під гриль на кілька хвилин, поки сир трохи не підтане.

Рецепт чатні

Соус додасть смаку будь-яким стравам
Соус додасть смаку будь-яким стравам.

Інгредієнти:

  • 1,5 кг груші
  • 500 г гарбуза
  • 1 яблуко
  • 4 цибулини
  • 1 склянка оцту
  • 170 г цукру
  • 1 ст.л. імбірю
  • 1/2 лимону
  • 5 шт перцю чілі
  • 2 ст.л. солі
  • 1 ст.л. базиліку
  • 1 ч.л. паприки
  • 0,5 ч.л. кориці
  • 1 ч.л. коріандру
  • 0,5 ч.л. перцю чилі меленого

Спосіб приготування

Помийте, очистіть від шкірки та наріжте на шматочки гарбуз, посипте його сіллю і відправте до холодильника на 12 годин. Яблука та груші також очистіть від шкірки та наріжте на кубики. На аналогічні шматочки поріжте цибулю, а імбир натріть на терці. Подрібніть перець чилі.

Візьміть каструлю з товстим дном і помістіть у неї всі інгредієнти, додайте перемелену на м’ясорубці чи в комбайні частину лимону. Тушкуйте на сильному вогні 15 хвилин. Потім додайте спеції та половину оцту, тушкуйте ще 40-45 хвилин на мінімальному вогні. Коли час сплине, додайте решту оцту і варіть до загустіння.

Порція виходить досить великою, але соус можна використовувати до будь-яких страв або просто намазати на хліб.

Порада від Інформатора: обирайте для чатні стиглі овочі та фрукти, це надасть страві більш гармонійного смаку. А додавання кокосового молока зробить чатні кремовішим і м’якшим.