Професійні рибалки показали спосіб, як смажити рибу, щоб вона не розпалася та не пригоріла

Смажена риба – це улюблене блюдо у численних культурах світу, адже вона не лише смачна, а й корисна. Українці, в свою чергу, також цінують цю страву. Найбільше у нашій країні люблять коропа та карася, оскільки м’ясо цих риб надзвичайно ніжне, соковите та має легкий солодкуватий присмак. Проте не всі знають, як правильно їх приготувати.

Багато хто стикається з проблемами підгоряння, що надає рибі гіркоти, а також з тим, що вона розпадається на сковороді, перетворюючись на ненависну кашу. Тому Інформатор, спираючись на поради Хмельницького рибгоспу, пропонує кілька корисних порад, які допоможуть швидко та якісно приготувати рибу, щоб насолодитися нею у родинному колі чи з друзями.

Топ-5 порад щодо смаження риби

Не перевертайте рибу занадто рано.

Коли солити? Щоб смажена риба не розкладалася та залишалася соковитою, соліть її безпосередньо перед смаженням або не раніше ніж за 15 хв до початку приготування. Якщо посолити заздалегідь, риба може втратити свої соки та форму. Рекомендуємо також додати трохи солі до олії, щоб отримати хрустку скоринку.

Коли додавати спеції? Додавати спеції треба правильно, аби не зіпсувати смак. Не варто посипати їх на поверхню риби або всередину, краще додати в олію. Це зробить паніровку більш хрусткою, додасть необхідний аромат і уникне розпадання під час смаження.

Як панірувати? Панірувальні сухарі краще тримають форму риби, але слід врахувати певні нюанси. Перед паніруванням рекомендується підсушити рибу паперовим рушником, щоб прибрати надлишок вологи і не допустити парення. Ще одним трюком буде щільне нанесення паніровки, до сухарів можна додати деяку кількість борошна для кращого покриття риби.

На чому смажити? Для обсмаження риби можна використати олію соняшнику, але для рум’яного кольору краще поєднати її з вершковим маслом. Додавайте обидві олії у два етапи: спершу рослинну, потім – топлене масло.

Що робити, аби риба не пригоріла? Рекомендуємо робити на рибі невеликі надрізи, це допоможе швидше її обсмажити і уникнути підгоряння. Не викладайте шматки дуже щільно на сковорідці, краще залишити достатню відстань між ними для формування апетитної скоринки з усіх боків.

Під час смаження не накривайте сковороду кришкою – це створює парниковий ефект, у результаті риба тушиться, а не смажиться. Тримайте середній вогонь, щоб уникнути підгоряння. Не перевертайте рибу занадто рано, дочекайтеся, поки нижня сторона стане золотистою. Перед тим, як покласти рибу на сковороду, переконайтеся, що олія достатньо розігріта, це допоможе уникнути прилипання.