Помилка тих, хто ріже огірки: їх треба бити для цієї страви

Азійська кухня вирізняється своєю різноманітністю та багатством смаків. Завдяки цьому її страви отримали велику популярність у різних куточках планети. Окрім локшини, ролів, місо-супу, качки по-пекінськи та кімчі, в Україні та інших країнах також широко вживаються биті огірки. Цю страву можна споживати як самостійну закуску або використовувати у салатах.

Огірки для приготування цієї страви не ріжуть, а відбивають кухонним молотком. Такий спосіб робить їх більш пористими, що дозволяє краще вбирати маринад. Саме маринад надає огіркам пікантності. Ці огірки прекрасно поєднуються з м’ясом, рибою, а також з грибами, морквою, баклажанами та іншими овочами. Пропонуємо вам приготувати один із варіантів салату з битими огірками прямо зараз.

Салат з товченими огірками та куркою


Салат виходить дуже пікантним

Що вам знадобиться:

Інгредієнти для салату:

  • 250 г вареної курки
  • 1 огірок
  • 1 головка салату ромен
  • 2 стебла зеленої цибулі
  • 10 г свіжого коріандру
  • 10 г свіжих листків м’яти
  • 10 г свіжих листків тайського базиліка

Для заправки:

  • 2 ст. л. тахіні
  • 1 ч. л. масла чилі
  • 1 ст. л. китайського чорного оцту
  • 1 ст. л. світлого соєвого соусу

Інструкція приготування:

Відваріть курку і розділіть її на дрібні частини. Якщо вам подобаються менші шматочки, їх можна нарізати ножем на кубики середнього розміру. Покладіть в миску і приступайте до приготування заправки. Змішайте тахіні, масло чилі, світлий соєвий соус і китайський чорний оцет. Якщо соус став занадто густим, додайте трохи води. Ретельно перемішайте і відставте вбік.

Тепер переходьте до решти інгредієнтів. Виберіть великий огірок або кілька менших і добре відбийте їх кухонним молотком чи качалкою. Після цього наріжте на невеликі шматочки. Також подрібніть зелену цибулю та салат ромен. Тепер ви готові до складання салату.

У миску з куркою додайте огірки, зелень, спеції та заправку. Усе ретельно перемішайте. Смачного!

Корисна порада від Інформатора: у якості заправки можна використовувати кунжутну олію та бальзамічний соус. Щоб надати огіркам більшої пікантності, їх можна замаринувати перед додаванням до страви. Для цього вам знадобляться сіль, цукор, соєвий соус, оцет, часник та перець чилі.