Коли постає питання про те, як прикрасити святковий стіл, господині зазвичай починають панікувати. Адже хочеться вразити гостей незвичними та смачними стравами, при цьому не проводячи весь день на кухні. Однією з універсальних страв є рулети, які можна приготувати з різноманітних інгредієнтів і подати в різних варіаціях. Насправді ця страва має свою назву – террін, і прийшла вона до нас із Франції. У цій країні так називають страви з м’яса, риби або овочів, які подаються у вигляді тонких скибочок.
Рулети можуть бути як закусками, так і основною стравою. Найчастіше їх готують з яловичини, свинини або курки, додаючи різноманітні начинки, такі як гриби, сир, овочі, яйця та сухофрукти. Саме ці начинки надають рулетам особливих смакових відтінків і роблять їх унікальними. Пропонуємо вам спробувати один з рецептів рулету, який справді виходить дуже естетично привабливим та ніжним.
Рулет з шинкою, беконом, курячою грудкою, сиром і спеціями
Вам знадобиться:
- 600 г курячої грудки
- 250 г шинки
- 150 г нарізаного бекону
- 200 г сиру
- 4 яйця
- 4-5 столових ложок борошна
- 4 столові ложки вершків 30%
- 1 чайна ложка солодкої паприки
- сіль, перець та суміш сушених трав
Приготування:
Почніть із курячої грудки: промийте її та витріть насухо паперовим рушником. Потім розділіть її на три довгих скибочки. Обережно відбийте, щоб м’ясо зберегло форму. Приправте сіль і перець з обох сторін. Наріжте шину тонкими скибочками та відкладіть у бік.

Тепер приготуймо кляр. В одній мисці збийте яйця зі сіллю та сушеними травами. В іншій мисці підсушіть борошно з трішки солі. А в окремій ємності змішайте вершки з паприкою. Візьміть квадратну форму і починайте формування рулету.
Устеліть форму скибочками бекону так, щоб краї виходили за межі. Беріть слайси грудки, обваляйте їх у борошні, а потім у клярі і укладайте в форму. Зверху покладіть скибочки шинки та половину натертого сиру. Повторіть процес ще раз.

На сир викладаємо шар м’яса, потім шину і знову сир. Якщо залишилося м’ясо, покладіть його на останній шар і змастіть рештками збитого яйця. Залийте все вершками. Загорніть краї бекону, щільно накриваючи всі інгредієнти.

Накрийте форму фольгою і поставте в заздалегідь розігріту до 180 градусів духовку. Випікайте 30-35 хвилин. Потім дістаньте форму з духовки і дайте рулету охолонути 2-3 години. Коли час вийде, покладіть на нього невеликий вантаж і приберіть у холодильник на ніч.
Коли страва відпочине, обережно відокремте її від форми та наріжте на скибочки. Подавайте, прикрасивши свіжою зеленню. Смачного!
Порада від Інформатора: щоб рулет був ніжним, ретельно відбийте м’ясо, а для соковитості запікайте його у рукаві або фользі. Якщо бажаєте освіжаючого смаку, додайте шар шпинату.