Американська акторка Лів Тайлер, яка стала знаменитістю завдяки сазі “Володар перснів”, 1 липня святкує свій день народження. Вона з великим пієтетом ставиться до харчування та всього, що її оточує. З моменту, коли їй виповнилося вісім років, вона є вегетаріанкою, не споживає м’ясо чи рибу. Це дозволяє їй відчувати себе автентично, легкістю та натхненням. Проте їй не доводиться обмежувати себе в їжі, адже її раціон досить різноманітний.
Традиційні страви, акторка легко замінює на вегетаріанські аналоги. Навіть популярні мітболи, улюблені серед дорослих і дітей, вона готує без м’яса, але це не заважає їм бути смачними. Тайлер поділилася своїм рецептом з шанувальниками, зазначивши, що приготування дуже просте, а страва виходить не лише смачною, а й корисною.
Овочеві кульки від Лів Тайлер
Вам знадобиться:
- 50 г дрібної сушеної вермішелі
- 300 г моркви
- 6 пір’їн зеленої цибулі
- 5 см шматок імбиру
- 1 великий пучок свіжого коріандру (60 г)
- ¼ чайної ложки китайської приправи «П’ять спецій» (традиційна суміш: бодян, гвоздика, кориця, перець, насіння фенхелю)
- ¼ ч. л. меленого білого перцю
- 200 г борошна
- рослинна олія
- солодкий соус чилі
Приготування:
Розпочинаєте приготування з локшини. В киплячу воду опустіть вермішель і варіть згідно з інструкцією на упаковці. Після варіння злийте воду та наріжте її на шматки середнього розміру.
Моркву натріть на крупній терці, а зелену цибулю поріжте дрібними кубиками. Імбир та коріандр також наріжте дрібно. Всі інгредієнти складіть у велику миску і додайте нарізану локшину. Усе ретельно перемішайте.
Додайте сіль, спеції, борошно та 150 мл води до отриманої суміші. Обережно перемішайте, намагайтеся не пересушити, щоб кульки не вийшли щільними. Налийте олію на пательню і розігрійте. Олії має бути стільки, щоб кульки були повністю занурені.
Формуйте кульки, беручи 1 ст. ложку фаршу без верху, і обережно занурюйте їх у розігріту олію. Доглядайте, щоб вони не злипалися. Смажте 4-5 хвилин, поки кульки не стануть золотистими. Виймайте їх на паперове рушник, щоб позбавитися зайвої олії. Подавайте з солодким соусом чилі.
Порада від Інформатора: замість моркви в ці кульки можна використовувати кабачок, що зробить їх більш ніжними за текстурою.