Марго Роббі, австралійська акторка, яка вразила світ своїм образом Барбі у однойменному фільмі, святкує свій день народження 2 липня. Вона приділяє велику увагу своїй зовнішності та харчуванню. Під час підготовки до ролі Барбі акторка дотримувалася особливого раціону, який сприяв її чудовому вигляду.
Для отримання сяючої шкіри та стрункої фігури Марго вживала ферментовані продукти, зокрема кімчі. Це страва допомогла їй досягти бажаних результатів завдяки високому вмісту пробіотиків та вітамінів. Приготувати кімчі можна вдома з пекінської капусти та кількох доступних продуктів.
Кімчі з пекінської капусти
Для приготування вам знадобиться:
- 1 качан пекінської капусти
- 1-2 пучка зеленого лука
- 1 редис дайкон
- 1 склянка натертої моркви
- 1 головка часнику
- 1 маленький шматочок імбиру
- 1/2 груші або яблука
- 1/2 середньої цибулини
- 2/3 склянки рибного соусу
- 1 картоплина середнього розміру
- 2/3 склянки корейських пластівців чилі (регулюйте за смаком)
- велика морська сіль
Процес приготування:
Візьміть качан пекінської капусти та розріжте його вздовж на чотири частини. Далі наріжте на великі шматки і перекладіть у миску. Посоліть та ретельно перемішайте, трохи притискаючи, щоб капуста стала м’якшою. Відкладіть в сторону.
Поставте варитися середню картоплину, поки ви подрібнюєте зелену цибулю, редиску дайкон і моркву. Помістіть овочі у миску та переходьте до приготування заправки. Для цього вам знадобиться блендер. В його чашу покладіть грушу або яблуко, половину цибулини, очищений часник і імбир. Додайте рибний соус і все ретельно перебийте.
Перекладіть отриману заправку у миску та додайте до неї корейські пластівці чилі і потовчену картоплю. Все добре перемішайте. На цей момент ваша капуста повинна вже м’якнути і віддавати зайву рідину. Промийте її від солі та ретельно відіжміть. Помістіть в миску із овочами та заправкою. Перемішайте.
Перекладіть кімчі в контейнер і щільно закрийте, щоб запобігти виходу повітря. Залиште при кімнатній температурі на кілька днів для бродіння, а потім поставте в холодильник ще на кілька днів або навіть тиждень. Кімчі, яке довше стоїть, має більше корисних властивостей. Смачного!
Порада від Інформатора: рибний соус можна замінити на соєвий або устричний. Можна також замість нього додати сіль і трохи цукру для збалансування смаку і сприяння ферментації. Коріандр додасть страві свіжості та пікантності.