4 листопада народився один з найвпливовіших музичних продюсерів Голлівуду, репер Шон Комбз, він же Пі Дідді, статки якого оцінюються в мільярд доларів та якого зараз звинувачують у всіх можливих гріхах: наркотиках, торгівлі людьми, численних зґвалтуваннях, розбещенні малолітніх, шантажі зірок та залякуваннях інших жертв сексуального насильства з боку Дідді і його найближчих друзів.
Рецепт курячого печива сподобається всім прихильникам солоних і поживних смаколиків. Готувати його просто. А щоб смакувало ща краще, Інформатор вже традиційно має для вас кулінарну пораду.
Нині репер перебуває у в’язниці, а суд над ним відбудеться навесні 2025 року. До слова, у в’язниці Пі Дідді, як повідомляють західні ЗМІ, хоч нібито й боїться отруєння, проте не голодує. Так, в меню музиканта входять навіть елітні морепродукти, так би мовити, для підтримки імунітету.
Цікаво, що свого часу одна з ймовірних жертв Дідді – всесвітньо відомий канадський співак Джастін Бібер, кар’єра якого стрімко пішла в гору саме завдяки продюсуванню Комбза, мав з останнім спільного особистого кухаря. Ітан Тейлор був шеф-кухарем таких зірок, як Джастін Бібер, Шон Комбс (він же Дідді) та Едді Мерфі.
За його словами, смажене куряче печиво було найпопулярнішим запитом Дідді, і її регулярно подавали на сніданок, обід і вечерю. Що ж, подивимось, що воно таке, і з чим його їдять. Поїхали!
Куряче печиво від шеф-кухаря Пі Дідді
Вам знадобиться:
Для печива:
- Борошно – 3 склянки, плюс ще для розкачування.
- Розпушувач – 2 столові ложки.
- Цукор-пісок – 2 столові ложки.
- Сіль – 2 чайні ложки.
- Вершкова масло (заморожене) – 1/2 пачки.
- Молоко, вершки – 1 склянка.
- Рослинна олія для смаження – 2 л.
Для курки:
- Куряча грудка без кісток і шкіри – 1 штука.
- Кукурудзяний крохмаль – 1/4 склянки.
- Картопляний крохмаль – 1/4 склянки.
- Карі або куркума – 2 чайні ложки.
- Часник у порошку – 2 чайні ложки.
- Кайенський перець – 1 чайна ложка.
- Сіль – 1/4 чайної ложки.
- Цукор-пісок – 1/4 чайної ложки.
- Яйця – 3 штуки.
Соус і зборка:
- Мед – півтори склянки.
Як готувати:
Печиво
Розігрійте духовку до 425 С. У великій мисці змішайте борошно, розпушувач, цукровий пісок і сіль. Використовуючи великі отвори терки, натріть вершкове масло в борошняну суміш. Перемішайте руками, поки суміш не стане схожою на текстуру піску.
Повільно влийте приблизно половину молока і перемішайте виделкою до утворення грудок. Додайте вершки й продовжуйте перемішувати, доки не утворяться великі грудки та не залишиться прожилок борошна (це допоможе розшаровувати тісто).
На чистій поверхні вимісіть тісто 5-6 разів, обережно, щоб не забити, і за потреби додавайте більше борошна. Продовжуйте згортати тісто на себе, щоб створити листкові шари. Сформуйте з тіста округлу форму товщиною приблизно 4 см.
Використовуючи посипану борошном круглу форму діаметром десь 5 см, виріжте тісто, зробіть таких 6 штук. Випікайте печиво до золотистої скоринки, 10-12 хвилин.
Курка
У велику важку сковороду або каструлю налийте олії на глибину приблизно 2 см, переконавшись, що її достатньо, щоб занурити курку. Нагрівайте на середньому сильному вогні, доки термометр для смаження не зафіксує 375 С.
Розріжте курячу грудку горизонтально на 3 шматочки. Розріжте кожен шматок приблизно як печиво, потім надріжте курку гострим ножем у формі хрестовини.
У неглибокій мисці збийте борошно, кукурудзяний крохмаль, картопляний крохмаль, порошок карі, часниковий порошок, сіль, цибульний порошок, кайенський перець і цукровий пісок. В іншій неглибокій мисці збийте яйця, щоб змішати. Додайте приблизно 1 склянку борошняної суміші до яєць і перемішуйте виделкою, поки не утвориться вологе тісто.
Подрібніть курку в яєчній суміші, покрутіть, щоб покрити її, а потім помістіть у борошняну суміш, що залишилася, до повного покриття. Смажте курку до золотистої скоринки, щоб термометр показував 165 С протягом 8–12 хвилин. Перекладіть курку на паперові рушники, щоб стекла.
Соус і зборка
Розріжте печиво навпіл горизонтально. На нижню половину викладіть шматок курки. Полийте медом. Закрийте верхньою половиною бісквіта.
Порада від Інфомратора: до меду ви можете додати будь-які улюблені спеції. Смачного!