Свіжа жертва для маринаду: таку страву не гріх і на зиму закатати

Цвітна капуста є надзвичайно корисним овочем, адже вона містить багато вітамінів, мінералів, антиоксидантів та клітковини. При цьому, її калорійність дуже низька, тому споживання цього продукту абсолютно не зашкодить вашій фігурі. Однак не всі люблять їсти цвітну капусту просто відвареною, навіть якщо вона правильно приготована та зберегла привабливу хрумкість. Існують й інші способи приготування, які допоможуть зберегти її корисні якості та надати делікатного смаку.

Одним із таких способів є маринування цвітної капусти. Після обробки, така капуста залишається цінним джерелом поживних речовин. Вона також має смачний кисло-солодкуватий смак і хрустку текстуру. Приготування цієї страви досить просте та не займає багато часу. Ми готові поділитися одним з рецептів з нашими читачами.

Маринована цвітна капуста


Капуста виходить хрумкою

Що буде потрібно

Основні інгредієнти:

  • цвітна капуста – 1 качан
  • морква – 1 шт.
  • болгарський перець – 2 шт.
  • часник – 4 зубчики
  • цибуля ріпчаста – 1 шт.
  • гострий перець – 1 шт.
  • кріп (парасольки), листя хрону, вишні та смородини
  • приправа для моркви по-корейськи

Для маринаду:

  • вода – 1 л
  • сіль – 2 ст. л.
  • цукор – 3/4 склянки
  • олія – 50 мл
  • лавровий лист – 1 шт.
  • чорний і духмяний перець – 4 горошини
  • оцет – 100 мл

Приготування:

Спершу потрібно приготувати маринад. Для цього візьміть каструлю, налийте в неї воду, додайте сіль, цукор і олію. Поставте на вогонь. Коли сіль і цукор розчиняться, додайте лавровий лист, чорний та духмяний перець. Доведіть до кипіння та дайте покипіти кілька хвилин. Потім влийте оцет, перемішайте. Залиште на вогні ще хвилину і вимкніть. Маринад готовий.

Тепер переходьте до підготовки овочів. Цвітну капусту розділіть на суцвіття, очистіть моркву та цибулю, а з перців видаліть насіння. У великій мисці викладіть суцвіття капусти, додайте нарізану тонкими кружальцями моркву і півкільцями цибулю (розділіть її на пір’їнки). Також додайте нарізаний на смужки перець. Подрібніть часник та зелень і додайте до решти овочів. Додайте спеції і ретельно перемішайте.

Отриману овочеву суміш перекладіть у контейнер та залийте маринадом. Щільно закрийте кришкою і поставте в холодильник на 24 години. Коли час сплине, можете діставати з маринаду та смакувати.

Порада від Інформатора: мариновану цвітну капусту також можна приготувати на зиму. Для цього з рецепту варто виключити приправу для моркви по-корейськи і закатати у заздалегідь простерилізовані банки. Всі перераховані вище інгредієнти складіть у банку, залийте окропом на 15 хвилин. Злийте окріп, залийте киплячим маринадом (на 1 літр води – 2 ст. л. солі, 1 ч. л. цукру) і додайте в кожну літрову банку по 1 ст. л. оцту. Закрийте кришками, переверніть і залиште остигати.