Сніданок за Томом Генксом: запечена Зелена миля не гірша за культовий фільм

Славетний американський актор та продюсер Том Генкс 9 липня святкує свій день народження. Світову популярність він здобув завдяки фільмам “Філадельфія”, “Форрест Гамп”, “Аполлон 13”, “Великий” та “Зелена миля”. Цей харизматичний чоловік не є великим любителем їжі та ніколи не вихвалявся своїми кулінарними уміннями. Проте це не стало на заваді тому, аби в світовій кухні з’явилась страва, яка так чи інакше пов’язана із зіркою Голлівуду.

Мова йде про запіканку з зеленої квасолі, яка отримала назву “Зелена миля”. Цей фільм став одним з найуспішніших у кар’єрі Тома Генкса. Однойменна страва виходить дуже смачною та корисною. Вона просто готується і складається з кількох основних інгредієнтів. Тож давайте приготувати цей ідеальний обід чи вечерю!

“Зелена миля” від Тома Генкса


Страва гідна навіть святкового столу

Що потрібно:

  • зелена квасоля – 900 г
  • оливкова олія – 2 ст. л.
  • гриби печериці – 450 г
  • сушений чебрець – ½ ч. л.
  • вершкове масло – 5 ст. л.
  • молоко – 1 склянка
  • борошно – 1 ½ ч. л.
  • жирні вершки – 2 склянки
  • часник – 3 зубчики
  • пармезан – ½ склянки
  • цибуля – 1 шт.
  • сіль та перець

Процес приготування:

Спершу ввімкніть духовку, щоб розігріти її до 180 градусів. Також поставте на плиту каструлю з водою, і коли вона закипить, додайте стручкову квасолю і трохи посоліть. Варіть 3-5 хвилин, поки вона не стане наполовину м’якою, але залишиться яскраво-зеленою. Коли час мине, злийте воду і дайте квасолі охолонути.

Далі переходьте до приготування грибів (бажано печериць, але можна взяти будь-які, які вам більше до вподоби). Добре помийте і наріжте гриби. Обсмажте їх на сковорідці до золотистого кольору. Додайте оливкову олію і трохи солі. Коли гриби будуть готові, покладіть ложку вершкового масла.

Наступний етап – приготування соусу бешамель. Візьміть невелику каструлю або сковороду, розтопіть масло та додайте борошно, постійно помішуючи, готуйте до золотистого кольору (близько 4 хвилин). Додайте молоко і вершки та доведіть до кипіння. Продовжуйте варити ще п’ять хвилин, поки соус не загусне. Потім до соусу додайте подрібнений часник, тертий пармезан, сіль і перець за смаком. Ретельно перемішайте.

Візьміть форму для випікання, на дно покладіть зелену квасолю і гриби, а зверху залийте соусом бешамель. Накрийте кришкою або фольгою і випікайте 25 хвилин. Після цього зніміть кришку чи фольгу і дайте страві підрум’янитись ще 10-15 хвилин.

Поки запіканка буде випікатися, обсмажте цибулю на вершковому маслі, поки вона не стане золотистою. Краще взяти шалот чи інший солодкуватий сорт цибулі. Коли дістанете готову страву з духовки, викладіть цибулю зверху та дайте страві постояти 5 хвилин. Дайте їй трохи охолонути, і можна подавати до столу. Смачного!

Рекомендація від Інформатора: для більш насиченого смаку запіканки можна додати обсмажений бекон або шинку. Свіжий хліб або грінки також чудово доповнять смак страви.