У спекотну літню погоду хочеться чогось освіжаючого, щоб втамувати спрагу. Існує безліч напоїв, які можуть допомогти в цьому: вода, соки, чай, морси, компоти, а також різноманітні коктейлі. Серед найвідоміших — лимонади та мохіто. Проте останнім часом Бразильський лимонад став справжньою сенсацією, що підкорює соціальні мережі.
Цей незвичний напій придумав вуличний продавець з міста Мінас-Жерайс у Бразилії, потрапивши в цю ідею випадково, коли намагаючись привернути увагу покупців, додав до традиційного коктейлю з лаймів, води та цукру згущене молоко. В результаті вийшло просто неперевершено. Завдяки згущеному молоку, напій набув кремової текстури та став більш насиченим, при цьому не втрачаючи своїх освіжаючих якостей. Цікаво, що у Бразилії цей напій називають “Швейцарським лимонадом”, а в решті світу — “Бразильським лимонадом”. Отже, тут є певна плутанина. Тож, давайте приготуємо його.
Бразильський лимонад
Для приготування вам знадобиться:
- лайм – 4 шт.
- вода – 1 л
- згущене молоко – 250 мл
- лід – 7-10 кубиків
Процес приготування:
Добре промийте лайми, відріжте у них кінчики та наріжте на шматочки, відокремивши серцевину (вона має гіркий смак). Потрібно покласти лайми в блендер, додати воду і ретельно збити. Далі процідіть отриману масу через дрібне сито назад у блендер.
Додайте лід і згущене молоко, знову добре збийте до однорідної консистенції. Подавайте напій в охолодженому вигляді. Якщо він вийшов теплим після збивання, можна додати більше льоду.
Порада від Інформатора: до Бразильського лимонаду можна додати м’яту для насичення аромату. Також, замість звичайної води, спробуйте газовану — це додасть напою особливої освіжаючої нотки.