Пательні – капець: як Селена Гомес спробувала впоратися з бичачим хвостом

Відома американська артистка та актриса Селена Гомес 22 липня святкує свій 23-й день народження. Вона здобула популярність завдяки ролі Алекс Руссо в серіалі “Чарівники з Вейверлі Плейс” від Disney, а також хітам “Come & Get It”, “Love You Like a Love Song” і “Lose You to Love Me”. Селена уважно дбає про свою фігуру та харчування, обираючи легкі і корисні страви. Інколи вона дозволяє собі насолодитися більш традиційними стравами, що вражають своїм смаком і ароматом.

Під час пандемії коронавірусу, коли світові знаменитості також були змушені залишатися вдома, Селена Гомес знаходила розраду в приготуванні їжі. Про це співачка і акторка поділилася зі своїми шанувальниками. Телеканал HBO, враховуючи цей інтерес зірки, запросив її стати основною героїнею кулінарного 10-серійного шоу.

Одну з її страв ви можете приготувати на своїй кухні. Це рагу з бичачого хвоста. Здається апетитним, і так воно й є, але не обійшлося без пригод. Під час приготування Селена додала олію на сковорідку і розпочалася пожежа. Шоу буквально охопила вогонь. Співачка розгубилася, не знаючи, що робити. На щастя, їй швидко порадили накрити сковорідку кришкою, і вогонь вдалося загасити.

Рагу з бичачого хвоста

Що вам знадобиться:

  • бичачий хвіст – 450 г
  • болгарський перець – 2 шт.
  • цибуля – 2 шт.
  • часник – 2 шт.
  • розмарин – 1/4 ст.л.
  • чебрець – 1/4 ст.л.
  • чорний перець – 1/4 ч.л.
  • копчена паприка – 1/4 ч.л.
  • каєнський перець – 1/4 ч.л.
  • сіль
  • картопля або батат
  • пармезан
  • олія

У поєднанні з овочами виходить смачно

Як готувати:

Добре промийте та розріжте на декілька частин бичачий хвіст, помістіть у каструлю та залийте водою, щоб вона лише покривала м’ясо. Відправте на вогонь та варіть протягом 45-50 хвилин. Вимкніть вогонь, додавайте сіль і залиште охолонути до кімнатної температури.

Наріжте цибулю та болгарський перець (рекомендовано використовувати різних кольорів), помістіть на розігріту сковорідку з рослинною олією. Овочі повинні стати м’якими та трохи підрум’янитися. Додайте часник, розмарин і чебрець.

Коли м’ясо охолоне, вийміть його з бульйону і відділіть від кісток. Додайте спеції, обсмажте овочі, перемішайте. Залийте бульйоном і поверніть на плиту. Готуйте 1-1,5 години на повільному вогні, поки м’ясо не стане ніжним.

Приготуйте картоплю фрі. Можна використовувати звичайну картоплю або батат. Наріжте смужками і відправте у добре розігріту фритюрницю або на сковороду з великою кількістю олії. Картопля повинна стати золотистою. Витягніть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру, та посоліть.

Збирайте страву. На тарілку викладайте шар картоплі, потім тушковане м’ясо з овочами. Зверху посипте тертим сиром. Подавайте гарячим. Смачного!

Порада від Інформатора: для покращення смаку можна додати родзинки, кедрові горіхи та квасолю. Прикрасити страву свіжою зеленню замість сиру. Замість картоплі фрі можна приготувати пюре або картоплю по-селянськи.