Відома американська артистка та актриса Селена Гомес 22 липня святкує свій 23-й день народження. Вона здобула популярність завдяки ролі Алекс Руссо в серіалі “Чарівники з Вейверлі Плейс” від Disney, а також хітам “Come & Get It”, “Love You Like a Love Song” і “Lose You to Love Me”. Селена уважно дбає про свою фігуру та харчування, обираючи легкі і корисні страви. Інколи вона дозволяє собі насолодитися більш традиційними стравами, що вражають своїм смаком і ароматом.
Під час пандемії коронавірусу, коли світові знаменитості також були змушені залишатися вдома, Селена Гомес знаходила розраду в приготуванні їжі. Про це співачка і акторка поділилася зі своїми шанувальниками. Телеканал HBO, враховуючи цей інтерес зірки, запросив її стати основною героїнею кулінарного 10-серійного шоу.
Одну з її страв ви можете приготувати на своїй кухні. Це рагу з бичачого хвоста. Здається апетитним, і так воно й є, але не обійшлося без пригод. Під час приготування Селена додала олію на сковорідку і розпочалася пожежа. Шоу буквально охопила вогонь. Співачка розгубилася, не знаючи, що робити. На щастя, їй швидко порадили накрити сковорідку кришкою, і вогонь вдалося загасити.
This moment was too funny with @selenagomez on her show Selena + Chef 😂 No harm, no foul!
What have been some of your biggest kitchen mishaps? pic.twitter.com/CLAn0MbWBM
Рагу з бичачого хвоста
Що вам знадобиться:
- бичачий хвіст – 450 г
- болгарський перець – 2 шт.
- цибуля – 2 шт.
- часник – 2 шт.
- розмарин – 1/4 ст.л.
- чебрець – 1/4 ст.л.
- чорний перець – 1/4 ч.л.
- копчена паприка – 1/4 ч.л.
- каєнський перець – 1/4 ч.л.
- сіль
- картопля або батат
- пармезан
- олія
Як готувати:
Добре промийте та розріжте на декілька частин бичачий хвіст, помістіть у каструлю та залийте водою, щоб вона лише покривала м’ясо. Відправте на вогонь та варіть протягом 45-50 хвилин. Вимкніть вогонь, додавайте сіль і залиште охолонути до кімнатної температури.
Наріжте цибулю та болгарський перець (рекомендовано використовувати різних кольорів), помістіть на розігріту сковорідку з рослинною олією. Овочі повинні стати м’якими та трохи підрум’янитися. Додайте часник, розмарин і чебрець.
Коли м’ясо охолоне, вийміть його з бульйону і відділіть від кісток. Додайте спеції, обсмажте овочі, перемішайте. Залийте бульйоном і поверніть на плиту. Готуйте 1-1,5 години на повільному вогні, поки м’ясо не стане ніжним.
Приготуйте картоплю фрі. Можна використовувати звичайну картоплю або батат. Наріжте смужками і відправте у добре розігріту фритюрницю або на сковороду з великою кількістю олії. Картопля повинна стати золотистою. Витягніть на паперовий рушник, щоб позбутися зайвого жиру, та посоліть.
Збирайте страву. На тарілку викладайте шар картоплі, потім тушковане м’ясо з овочами. Зверху посипте тертим сиром. Подавайте гарячим. Смачного!
Порада від Інформатора: для покращення смаку можна додати родзинки, кедрові горіхи та квасолю. Прикрасити страву свіжою зеленню замість сиру. Замість картоплі фрі можна приготувати пюре або картоплю по-селянськи.