Страва, завдяки якій Дженніфер Лопес має сталевий прес

Видатна американська акторка та співачка Дженніфер Лопес 24 липня святкує свій 56-й день народження. Вона є дворазовою номінанткою на премію “Золотий глобус” і отримала зірку на Алеї слави у Голлівуді. Джей Ло в плані зовнішнього вигляду може змагатися навіть із молодшими зірками, що зумовлено її багаторічним дотриманням здорового способу життя, включаючи “чисте” харчування та регулярні фізичні вправи.

Світова зірка віддає перевагу свіжим, органічним продуктам, багатим на білки, корисні жири та вуглеводи. Цукор, газовані напої та оброблені продукти – це те, чого немає у її щоденному раціоні. Таке харчування, на думку Джей Ло, наповнює її енергією та стимулює до нових досягнень. Співачка уникнула алкоголю, коктейлів та ранкової кави, надаючи перевагу звичайній воді та напоям без кофеїну. Раз на тиждень вона дозволяє собі насолодитися морозивом.

Проте такий раціон не обмежує її свідомість. За словами Джей Ло, це не дієта, а правильне чисте харчування, яке дарує сили, а не забирає їх. Одним із її улюблених рецептів, що ідеально підходить для обіду чи вечері, Джей Ло поділилась із шанувальниками. Приготування займає небагато часу та не потребує великих зусиль. Отже, давайте приготуємо зірковий боул.

Боул з сочевицею від Дженніфер Лопес

Бойл збалансований як за харчовою цінністю, так і за смаком

Вам знадобиться:

Для боула:

  • сочевиця – 1 склянка
  • бульйон – 3 склянки
  • оливкова олія – 1 ст.л.
  • цибуля червона – 1 шт.
  • часник – 3 зубчика
  • болгарський перець – 1 шт.
  • помідори черрі – 7 шт.
  • шпинат – 1 пучок
  • петрушка – 1/2 пучка
  • сіль та перець

Для заправки:

  • тахіні – 2 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • оливкова олія – 1 ст.л.
  • морська сіль – 1/2 ч.л.
  • чорний перець – 1/4 ч.л.
  • вода – 2 ст.л.

Як готувати:

Сочевицю промиваєте, викладаєте в каструлю та заливаєте овочевим бульйоном. Ставите на вогонь та варите на малому вогні протягом 20-25 хвилин, або поки сочевиця не стане м’якою, але не розвариться. Зливаєте зайву рідину та залишаєте охолонути.

Тим часом нарізаєте червону цибулю та викладаєте на сковороду, додавши трохи оливкової олії. Її потрібно злегка пом’якшити. Потім додаєте подрібнений часник, а після нього – нарізаний болгарський перець. Готуєте ще 5 хвилин, періодично помішуючи. Додаєте нарізані навпіл помідори, а через 2 хвилини — подрібнене листя шпинату. Готуєте ще 1 хвилину. Знімаєте з вогню, приправляєте сіллю та перцем за смаком.

Тепер переходите до приготування заправки. У невеликій мисці збиваєте лимонний сік, тахіні, оливкову олію, морську сіль, чорний перець та воду. Вам потрібно отримати однорідну масу. Збираєте страву. У великій мисці змішуєте сочевицю з овочами та додаєте свіжу подрібнену петрушку. Обережно все перемішуєте. Розкладаєте по тарілках і поливаєте заправкою.

Порада від Інформатора: страва універсальна, тому ви можете додавати овочі за своїм смаком. Наприклад, можна доповнити боул авокадо та кукурудзою, замінити сочевицю на нут або кіноа, а зверху посипати насінням для текстури. Також готову страву можна збризнути лимоном.