Іван Марунич показав обід, який надихає його на нові пісні

Лідер гурту KARTA SVITU Іван Марунич 28 липня відзначає свій 36-й день народження. Він є автором постіронічної пісні “Пес Патрон”, яка здобула статус народного хіта. Цей трек набув великої популярності під час повномасштабної війни та неодноразово потрапляв до трендів соціальних мереж. Цікавий факт: персонаж улюбленої українцями пісні святкував свій день народження тиждень тому, 20 липня.

Зі слів Івана, його надихають на нові цікаві проєкти українська історія, культура, музика й навіть гастрономія. Сім’я Івана дотримується багатьох традицій, готуючи національні страви, а найулюбленішою є грибна юшка. Її готують на свята, і це стає особливим моментом єднання. Коли близькі збираються за столом, будинок наповнюється неймовірним ароматом юшки та лунає сміх. Тому він із радістю поділився рецептом зі своїми шанувальниками.

Грибна юшка від Івана Марунича


Юшка виходить густа та ароматна.

Вам знадобиться:

  • сушені білі гриби – 150 г
  • борошно – 2-3 ст.л.
  • цибуля – 2-3 шт.
  • морква – 1 шт.
  • вершкове масло – 100 г
  • сметана – 200 г
  • лавровий лист – 3 шт.
  • чорний перець
  • вода – 3-4 л

Як готувати:

Сушені білі гриби замочити на 15-20 хвилин. Потім промити та перекласти до каструлі, посолити, залити водою. Далі, ставимо на вогонь, варимо протягом години. Тим часом натираємо на дрібній терці моркву та нарізаємо цибулю кубиками.

Коли гриби зваряться, додаємо до каструлі натерту моркву, лавровий лист і чорний перець. Додаємо ще 10-15 хвилин кипіння та вимикаємо вогонь. Беремо сковороду, на яку викладаємо вершкове масло (40 г) і нарізану цибулю. Приправляємо чорним перцем та пасеруємо до легкого золотистого кольору. Пересипаємо в окрему тарілку.

На ту ж сковороду викладаємо залишок вершкового масла (60 г) і розтоплюємо. Всипаємо борошно і заварюємо його, доводячи до однорідної консистенції. Потім додаємо сметану та, постійно помішуючи, тримаємо на вогні ще 1-2 хвилини. У соус поступово вливаємо 1-2 ополоники грибного бульйону, щоб отримати однорідну масу.

Збираємо страву. В решту бульйону з грибами вливаємо соус та додаємо пасеровану цибулю. Ставимо на вогонь та доводимо до кипіння. Страва готова. Смачного!

Порада від Інформатора: за бажанням сметану у соусі можна замінити на вершки, тоді смак буде більш насиченим. Також можна додати трохи картоплі та свіжу зелень.