Корисний сніданок олімпійської чемпіонки Ганни Безсонової: чи то десерт, чи то салат

Салати безсумнівно є чудовим джерелом свіжості та вітамінів, що ідеально підходять для здорового сніданку або вечері у спекотну літню пору. Варіанти приготування салатів безліч, від простих до унікальних і витончених, тому кожен може знайти собі до смаку. Не змогла встояти перед цим різномаїттям і олімпійська чемпіонка Ганна Безсонова. Вона просто обожнює салати, особливо ті, що готує їй батько.

Ганна Безсонова, українська гімнастка та абсолютна чемпіонка світу з художньої гімнастики 2007 року, а також дворазова бронзова призерка Олімпійських ігор 2004 та 2008 років, 29 липня святкує свій 41-й день народження. Вона завжди виглядає чудово, адже не вживає солодощі та випічку. Натомість у її раціоні є м’ясо, салати та фрукти. Ганна любить усе свіже, а не варене або парене. Любов до салатів їй прищепив батько, який завжди зустрічав дочку зі змагань цікавими комбінаціями овочів і фруктів, ще й вигадував для них особливі назви.

За словами спортсменки, звичайно, вона поєднує в салатах стандартні овочі і додає м’ясо чи морепродукти. Проте іноді готує й оригінальні варіанти, де комбінує досить незвичні інгредієнти. Один з таких ми сьогодні приготуємо. Він має надзвичайний смак та аромат.

Салат з кавуна, фети та булгуру


Цей салат виходить дуже соковитий.

Що вам знадобиться:

Для салату:

  • булгур – 2 склянки
  • м’ята – 1/2 склянки
  • фета – 1/2 склянки
  • рукола – 3 склянки
  • кавун – 3 склянки
  • червона цибулина – 1 шт.
  • лимонний сік – 2 ст.л.
  • винний оцет – 3 ст.л.

Для заправки:

  • маринована цибуля – 1 ст.л.
  • лимонний сік – 1 ст.л.
  • винний оцет – 1 ст.л.
  • мед – 1 ст.л.
  • діжонська гірчиця – 1 ч.л.
  • морська сіль – 1/4 ч.л.
  • оливкова олія – 1/3 склянки

Як приготувати:

Візьміть невелику миску та змішайте в ній дрібно нарізану червону цибулю, винний оцет, лимонний сік та дрібку морської солі. Відставте в сторону. Візьміть булгур, промийте та поставте варити згідно з інструкцією на упаковці, додавши трохи оливкової олії та сіль.

Коли булгур буде готовий, злийте рідину та перекладіть на змащену олією сковороду. Підсмажуйте протягом 5 хвилин, постійно помішуючи. Має утворитися хрустка скоринка. Відставте в сторону. Візьміть невелику каструлю і закип’ятіть у ній воду. Також приготуйте миску з водою, у яку додайте лід. У киплячу воду занурте листя м’яти на 30 секунд, а потім перекладіть у холодну воду на 2 хвилини.

Витягніть м’яту на паперовий рушник, щоб прибрати вологу, та подрібніть. Додайте її до фети. Тепер переходьте до приготування заправки. У мисці поєднайте дрібно нарізану цибулю, лимонний сік, винний оцет, мед, діжонську гірчицю, сіль і оливкову олію. Усе ретельно перемішайте. Кавун наріжте на маленькі кубики, не забуваючи видалити насіння.

Інгредієнти готові, тож можете викладати страву. Берете блюдо і викладаєте на нього руколу, поливаєте заправкою. Зверху розкладаєте кавун і підсмажений булгур. Потім додаєте мариновану цибулю та суміш фети з м’ятою. Поливаєте заправкою.

Порада від Інформатора: за бажанням булгур можна замінити на кіноа, гречку чи рис. Також замість руколи можна взяти шпинат, але тоді не буде характерної пікантності, яку надає саме цей салат. Винний оцет можна замінити бальзамічним, який має більш насичений смак. Зверху салат можна посипати насінням кунжуту.