Українцям пригодиться: у Нью-Йорк Таймс написали, що робити з несмачними помідорами

Зараз триває пора помідорів, які є надзвичайно корисним продуктом. У магазинах та на ринках існує величезний асортимент. Від червоних і рожевих до жовтих та коричневих. Є навіть помідори різних кольорів. Також помідори відрізняються формами та смаковими якостями. І тут іноді виникають труднощі. Серед різноманіття можна натрапити на кислі чи надто тверді, а іноді помідори просто переспіли і стали мучнистими.

Для того щоб завжди мати на столі смачні помідори, необхідно знати кілька секретів. А якщо ви все ж купили переспілі, то не поспішайте їх викидати, є корисні поради про те, як удало їх використати, не витрачаючи фінанси. Декількома порадами поділився кулінарний путівник NYT Cooking, посилаючись на відомого шеф-кухаря.

Як обрати та зберігати смачні помідори?

Помідор має бути пружним.

  • Обирайте плоди різного ступеня зрілості.

Стиглі помідори мають найбагатший смак і соковитість. При покупці злегка натисніть на помідор і виберіть ті, які пружні та схожі на водяні кулі. Ці помідори можна вживати відразу. Також візьміть кілька більш щільних на потім, вони достигнуть, поки ви будете їх споживати.

Вдома викладіть помідори плодоніжкою вниз на кухонний рушник, щоб уникнути їх прим’яття. Найкраще зберігати помідори у прохолодному місці, аби не дозріли надто швидко.

Оминайте холодильник

Помідори є однією з найскладніших культур, і визначити за зовнішнім виглядом, чи будуть вони смачні, досить важко. Форма і щільність не завжди вказують на їх смак. Проте можна з упевненістю ствердити, що неправильне зберігання зробить несмачним навіть якісний продукт.

Щоб не зіпсувати помідори, не зберігайте їх у холодильнику. Вони стануть борошнистими. Ідеальне місце для зберігання – прохолодна, але не холодна площа.

Куди подіти несмачні помідори?

Несоковиті помідори можуть використовуватися у різних стравах.

  • Додавайте в супи і соуси.

Подрібнення перезрілих помідорів у блендері або кухонному комбайні дозволить позбутися борошнистості. На основі отриманого соку можна приготувати гаспачо, який ідеально втамує спрагу в літню спеку. Також можна створити соуси чи заправки для салатів на основі томатної пасти.

  • Приготуйте помідори.

Способів приготування помідорів безліч – їх можна консервувати, засолювати, запікати та тушкувати. Можна також обсмажити для сальси або зробити варення. Усі ці методи допоможуть позбутись борошнистості.

  • Додайте кімчі або пасту чилі.

Якщо ви хочете спожити помідори, а вони розсипчасті, можна відволікти увагу від їхньої структури, додавши інші інгредієнти. Наприклад, додайте гострі спеції, кімчі або пасту чилі. Просто змішайте та дайте трішки настоятись – це зробить помідори більш їстівними та натуральними.

Несоковиті помідори можуть бути наслідком багатьох факторів, включаючи умови вирощування, сорт, хвороби чи недостатній догляд. Зважаючи на вище наведені поради, ви зможете вибрати смачні та соковиті помідори наступного разу.