Олесі Жураківській підсунули нелюбиму страву з української кухні: довелося їсти

Відома українська акторка театру й кіно Олеся Жураківська 13 серпня святкує свій 52-й день народження. Вона неймовірно харизматична, і її талант та природна魅力 помітні в кожній ролі. Серед найзначніших її робіт – ролі в популярних серіалах “Свати”, “Папік”, “Перші ластівки”, “Мама”, а також у “Кріпосна” та фільмі “Казка старого мельника”. Жураківська отримала орден княгині Ольги III ступеня, а в минулому році була удостоєна звання Народної артистки України.

Олеся Жураківська має пишні форми і не переживає з цього приводу. Вони роблять її впізнаваною, допомагаючи передавати характер її персонажів. Акторка не є вибагливою у їжі, але деякі продукти їй не подобаються. Один з них – гарбуз. Проте шеф-кухар колумбійського походження, суддя проєкту “МастерШеф” Ектор Хіменес Браво приготував страву з гарбузом, яка вразила Жураківську і дозволила їй по-іншому подивитися на цей національний український символ. Це були тортеліні з гарбузом та соусом з волоських горіхів. Вийшло дуже смачно і красиво. Отже, пропонуємо приготувати італійську страву з українським акцентом.

Тортеліні з гарбузом


Щоб додати тортеліні пікантності, до зазначених спецій можна додати копчену паприку.

Вам знадобиться:

Для тіста:

  • вода – 240 мл
  • оливкова олія – 40 мл
  • сіль – 25 г
  • куркума – 25 г
  • семола (борошно грубого помелу з твердих сортів пшениці) – 1 кг
  • яєчні жовтки – 10 шт.
  • гарбуз

Для начинення:

  • гарбуз – 500 г
  • кориця
  • мускатний горіх
  • імбир
  • цукор

Для соусу:

  • волоські горіхи – 100 г
  • вершкове масло – 70 г
  • шавлія – 10 г
  • гарбузове пюре – 100 г
  • сіль
  • цукор
  • пармезан

Як готувати:

Приготування розпочинається з тіста. У мисці об’єднуєте семолу, жовтки, куркуму і сіль. Має вийти щільне тісто. Загорніть його в харчову плівку і дати йому відпочити 10 хвилин. Переходьте до гарбуза: очистіть його від шкірки та насіння, наріжте на кубики і помістіть в каструлю. Долийте воду і варіть до готовності.

Перекладіть гарбуз у миску і додайте корицю, мускатний горіх та імбир. Перемішайте та використайте блендер для подрібнення до однорідної маси. Відокремте 100 г для соусу, решту використайте на начинку. Не викидайте воду, де варився гарбуз.

Повертаємося до тіста. Зніміть плівку, розкачайте в пласт товщиною приблизно 2 мм. Використовуйте круглу форму для вирізання кружечків з тіста. На середину кружечка викладайте гарбузову начинку і формуйте тортеліні. Коли вони готові, поставте на вогонь каструлю з водою, в якій варився гарбуз, і доведіть до кипіння. У неї закидайте равіолі та варіть 3-5 хвилин.

Водночас приготувати соус. На сковороді розтопіть вершкове масло разом із листям шавлії та волоськими горіхами, додайте гарбузове пюре, сіль та цукор. Доведіть до кипіння та викладіть у соус готові тортеліні, обсмажте кілька хвилин. Готову страву подайте на тарілці, посипавши тертим пармезаном. Смачного!

Порада від Інформатора: щоб надати тортеліні пікантності, можна додати до спецій копчену паприку та трохи перцю чилі. Також не зайвим буде трохи обсмаженої цибулі або часнику для створення глибини смаку.