Після перемоги над кабачками, беремося за помідори – нестандартний підхід

Помідори – це невід’ємний літній овоч, який вражає своєю універсальністю. Завдяки своїй соковитій структурі, солодкуватому смаку та ніжній текстурі, вони бездоганно підійдуть для салатів, соків, соусів і великої кількості інших страв. Також помідори є чудовим джерелом вітамінів, таких як група В, К та С, а також калію і антиоксидантів, що позитивно впливають на самопочуття людини.

У кулінарному світі помідори справді незамінні. Їх можна вживати як окрему страву, так і використовувати для приготування різних кулінарних шедеврів. Помідори чудово поєднуються із сиром, свіжою зеленню та різноманітними спеціями. Вони можуть слугувати основою для різних начинок, де сир є одним із головних інгредієнтів, що надає страві яскравого смаку. Тож давайте приготуймо одну з таких смачних закусок.

Запечені помідори

Помідори виходять дуже ароматними.

Що вам знадобиться:

  • помідори – 10-12 шт.
  • оливкова олія – 3 ст.л.
  • насіння фенхелю – 1 ч.л.
  • чебрець – 1 пучок
  • вершки – 200 мл
  • пармезан – 60 г

Процес приготування:

Розігрійте духовку до 170 градусів. Помийте помідори (краще використовувати м’ясисті сорти, наприклад, сливки) та викладіть їх на деко. Збризніть оливковою олією, присоліть та посипте насінням фенхелю. Між помідорами помістіть гілочки чебрецю.

Запікайте їх протягом 50 хвилин. Помідори можуть тріснути, але мають зберігати свою форму. Вийміть деко з помідорами з духовки, залийте їх вершками та посипте тертим пармезаном і перцем. Поверніть у духовку ще на 15 хвилин. Дайте їм постояти 5 хвилин перед подачею на стіл.

Поради від Інформатора: для надання блюду пікантності, можна додати до помідорів бальзамічний оцет та свіжий часник (зубчики або цілу головку). Пармезан можна замінити на моцарелу, фету, козячий сир або камамбер.