У Києві спалахнув новий скандал в середовищі елітних закладів харчування. Все почалося з негативного відгуку відвідувачки ресторану “Dah”, що знаходиться всього за 800 метрів від Верховної Ради на вулиці Шовковичній. Відповідь адміністраторки стала справжнім інформаційним бомбардуванням, і навіть журналістам з Інформатора дісталося: їх неналежно поінформували, що “не варто лізти не у свої справи”.
“Обдурювання відвідувачів як у лохів”
Все почалося з критичного коментаря від “anna.kub”. Вона висловила свої незадоволення сервісом, стверджуючи, що “Dah” обманює своїх клієнтів з цінами. На її думку, плата за вхід складає 300 грн (порівняно з концертами відомих артистів), а далі хостес проводить до столиків, пропонуючи їх за “депозит”.
“Цитую: ‘ті 1,5 тисячі гривень, ті 2 тисячі’. Обрали на двох за півтори, підійшов офіціант з терміналом так, щоб не було видно суми. Зняв 3,5 тис грн. На запитання ‘це що таке?’ – відповідь: ‘1,5 за людину плюс 500 обслуговування’. ‘А чому не сказали від початку?’ – ‘Казав’. НЕ КАЗАВ”, – підсумовує anna.kub, безапеляційно називаючи цю практику закладу обманом.
Проблема не в тому, що платити тут дійсно варто. Ресторан розміщений на 14 поверсі сучасного бізнес-центру Horizon Office Towers, з якого відкривається неймовірний вид на Київ. Зараз “Dah” став одним з найпрестижніших ресторанів столиці, до якого ходять народні депутати, чиновники та їхні супутниці для того, щоб відпочити після напруженого робочого дня. Чоловіків жінок зазвичай не приводять через високу ціну.
Вгамувати стрес можна несамовитими стравами, такими як батат фрі з трюфельним айолі (310 грн за порцію), попкорн з креветок та лаймово-вершковим соусом (380 грн) або ролами “Тигровий дракон” (520 грн). Напої до таких гастрономічних задоволень можна обрати з просекко Corte Molino Prosecco Extra Dry (1500 грн за 750 мл) або звичайним Casalforte Chardonnay (1250 грн), а для святкування угод – келихом шампанського Moët & Chandon Rosé Impérial (7800 грн).
“Мені все одно!”
Інформатор вирішив уточнити обставини цієї ситуації безпосередньо в ресторані. У такій відповідальній індустрії будь-які наклепи можливі, не виключено, що “Dah” став жертвою недоброзичливців, які намагалися знищити репутацію закладу. На наш дзвінок відповіла жінка з мелодійним, але впевненим голосом.
“А ви можете пояснити, чому я маю вам що-небудь пояснювати? Ми нічого із зазначеного не зробили. Є чеки, де людина спожила на цю суму, і просто пише якусь нісенітницю в Інтернеті – для чого? Для популярності? Нехай пише стільки постів, скільки хоче і буде щаслива. Мені взагалі все одно!” – оголосила нам адміністраторка.
Після кількох хвилин розмови, ми дізналися, що “Dah” успішно працює вже три роки, що заклад не має жодних криз і абсолютно не планує якихось виправдань. Врешті-решт, наша співрозмовниця перейшла до конструктиву.
“Одна людина прийшла, їй щось не сподобалося – нам дуже шкода, але якщо б вона звернулася до адміністрації на початку вечора, ситуацію можна було б виправити. Але вона вирішила поїсти-попити, а потім написати нісенітницю!” – підсумувала адміністраторка.
Варто зауважити, що своєчасне реагування на відгуки клієнтів у соцмережах (згідно термінології маркетологів – “фідбек”) є важливою ознакою клієнтоорієнтованості бізнесу. Її відсутність може свідчити не лише про низькі морально-етичні якості працівників, але й про перенасиченість ринку, коли “клієнти самі прийдуть”.
Як ресторан-нахаба ChaCha ледь не привласнив тротуар у киян, та хто є серед засновників “Опанаса”
Нагадаємо, нещодавно Інформатор писав про засновників культового київського ресторану “Опанас”, який стикнувся з загрозою зникнення на 25-му році існування. Серед них – скандально відома комуністка Оксана Калєтнік, а також дружина архітектора Андрія Миргородського, який реалізував обидва пішохідних мостів, відкритих Кличком за його каденцію, і проект ТРЦ біля Поштової площі.
Ще ми писали про ресторан-нахабу ChaCha, що зайняв місце колишнього магазину “Рошен” на Хрещатику, і намагався добудувати літній майданчик до свого закладу з боку Бесарабського ринку. Наразі тротуар біля ресторану демонтовано, а прохід блоковано будівельною стрічкою, що створює незручності для пішоходів у години пік.