Сейчас идет сезон кукурузы. Этот овощ невероятно полезен и питателен. Он богат витаминами, минералами, антиоксидантами (лютеин и зеаксантин), а также содержит много клетчатки. Родиной кукурузы считается Мексика, где овощ готовят различными способами. Интересно, что кроме початков используют и листы.
Традиционный рецепт, который готовят именно с использованием кукурузного листа, называется тамале. История этого блюда насчитывает более 5000 лет. Его даже показали в фильме о жизни мексиканской художницы Фриды Кало, сыгранной Сальмой Хайек. Американская актриса мексиканского происхождения 2 сентября отмечает свой день рождения. Ей исполнилось 59 лет.
Сальма Хайек известна своими ролями в фильмах “От заката до рассвета”, “Догма”, “Вечные”, “Бандитки”, “Дом Гуччи” и “Фрида”. Она первая мексиканская актриса, номинированная на премию “Оскар” за лучшую женскую роль. Актриса уделяет большое внимание своему питанию, но не сидит на диетах. Она обожает как традиционные, так и другие блюда мексиканской кухни и часто включает их в свой рацион. Среди них есть и тамале. Давайте и мы приготовим этот необычный рецепт с кукурузным листом и мясной начинкой.
Тамалес от Сальмы Хайек
Вам знадобиться:
Для тіста (масса):
- кукурудзяна мука – 500 г
- вершкове масло – 125 г
- розпушувач – 1 ст.л.
- сіль – 1 ч.л.
- бульйон або тепла вода – 250 мл
Для начинки:
- м’ясо курки чи свинина – 500 г
- цибуля – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- перець чилі – 2 шт.
- кмин – 1 ст.л.
- паприка – 1 ч.л.
- бульйон (курячий або овочевий) – 1/2 склянки
- сіль і перець
Для загортання:
- сухі листя кукурудзи
Як готувати:
Починайте приготування страви з підготовки листя кукурудзи. Для цього налийте у миску теплу воду і замочіть листя на 30 хвилин, поклавши зверху важкий предмет, щоб не спливали. Тим часом приготуйте тісто. Змішайте муку, сіль і розпушувач та додайте вершкове масло. Добре вимісіть. Потім поступово вливайте бульйон і доведіть тісто до еластичності. Відкладіть у сторону.
Приготуйте начинку. Розігрійте сковороду, налийте олію та обсмажте подрібнену цибулю і часник до прозорості. Додайте подрібнений перець чилі та обсмажуйте ще 2 хвилини. Потім викладіть порізане на невеликі кубики м’ясо, паприку та кмин, влийте трохи бульйону. Посоліть і поперчіть, перемішайте. Готуйте ще 10 хвилин.
Дістаньте з води листя кукурудзи, розкладіть їх. На центральну частину викладіть невелику кількість тіста (1-2 столові ложки), а зверху начинку. Загорніть так, щоб вийшов конверт чи пакетик. Помістіть сформовані тамалес вертикально у пароварку чи каструлю. Накрийте залишками листя кукурудзи і готуйте близько 1-1,5 години. Тісто має відокремитися від листя кукурудзи. Дістаньте готові тамалес. Можна смакувати.
Поради від Інформатора: тамалес подають з різноманітними соусами, зокрема з мексиканським соусом моле “негро”, з червоною або зеленою сальсою. Можна ще приготувати вегетаріанську версію, замінивши м’ясо на овочі або сир.