Ворожий удар по Києву зруйнував виробництво відомої столичної пекарні

Масштабна атака на Київ 7 вересня призвела до знищення виробництва популярної пекарні “Василеві пироги”, відомої киянам. Внаслідок удару “Іскандером” будівля, в якій понад 10 років щоденно кипіла робота та вітало смачною пахощами, зруйнувалася. Однак, вже за два дні пекарня, хоч і частково, поновила роботу, і клієнти можуть знову замовляти їх знамениті пироги, які славляться своїм хрустким тістом та щедрою начинкою.

Ракетний удар по столиці призвів до повного знищення виробничого цеху пекарні “Василеві пироги”, повідомляє заклад. Поміщення, де щоденно випікали десятки авторських пирогів, перетворилося на завали. Весь наявний інвентар знищений, а асортимент тимчасово обмежений.

Проте кав’ярня-пекарня на вулиці Янгеля залишилася неушкодженою й продовжує функціонувати. Тут команда організувала тимчасове виробництво, аби зберегти можливість випікання хоча б частини своєї продукції для замовлень та доставки. Всі працівники, на щастя, залишилися здоровими, тому клієнти вже можуть придбати обмежену кількість пирогів.

Засновник закладу – ветеран війни Василь Ярмолюк, який створив не лише бренд, але й основні рецепти пирогів і тістечок. Він разом із командою вирішив не оголошувати жодних зборів чи просити про донати. Єдиний спосіб підтримати їх у цей час – просто замовити пиріг.

“Для нас це більше, ніж просто замовлення. Це ваша підтримка, яка допоможе нам вистояти й швидше відновитися. Кожен замовлений вами пиріг у ці дні – це внесок у відновлення нашої справи, у нашу віру, що все вийде”, – підкреслюють у пекарні.

Меню “Василевих пирогів” відрізняється різноманіттям смаків: від класичних з м’ясом, грибами чи овочами – до рибних та сирних варіантів. Тут можна замовити кілограмовий пиріг з вершковою фореллю та шпинатом за 979 грн, із соковитим лососем у винно-лимонному соусі за 966 грн, індичкою з болгарським перцем за 895 грн або навіть лососем і креветками у пікантному соусі за 1423 грн. Для любителів сиру є варіант із чотирма сирами та шпинатом за 813 грн.

Пекарня працює в Києві з 2013 року та здобула любов клієнтів завдяки своєму фірмовому пісочному тісту, начинкам, які становлять понад 62% ваги пирога, а також поєднанню традиційних і нових смаків. Незважаючи на втрати, команда вже працює над відновленням виробництва. Вони підкреслюють, що кожен придбаний пиріг – це ще один крок до повернення повного асортименту та відновлення пекарні.

Як ресторан-нахаба ChaCha ледь не вкрав тротуар у киян, і що за уникальні постаті є серед засновників “Опанаса”

Нагадаємо, нещодавно йшлося про засновників відомого київського ресторану “Опанас”, що перебуває під загрозою знищення на 25-му році роботи. Серед них – Оксана Калєтнік, яка викликала неоднозначні реакції, та дружина архітектора, близького до міського голови Києва, який брав участь в проектуванні пішохідних містків.

Також ми обговорювали ресторан-нахабу ChaCha, який зайняв місце колишнього магазину “Рошен” на Хрещатику і намагався розширити свій майданчик з боку Бесарабського ринку. Наразі тротуар поряд із закладом розібрано, а прохід перекрито будівельною стрічкою, що створює незручності для пішоходів у “годину пік”.