Сезон кукурудзи триває, і цей овоч є відмінним джерелом клітковини, вітамінів групи В і С, а також антиоксидантів. Кукурудза допомагає контролювати рівень цукру в крові, сприяє здоров’ю серцево-судинної системи і підтримує імунітет. Існує безліч способів її приготування: кукурудзу можна варити, запікати в духовці, готувати на грилі чи в мікрохвильовці.
Звісно, найпоширенішим методом є просто відварена у воді кукурудза, але серед найоригінальніших рецептів істотно виділяється приготування в вершковому маслі та молоці. Цей спосіб приготування є дуже популярним у країнах Середнього Заходу. Кукурудза, приготована таким чином, має насичений аромат. Зерна стають солодкуватими з ніжним маслянистим смаком і отримують приголомшливу текстуру.
Кукурудза в масляній ванні
Вам знадобиться:
- кукурудза – 6 качанів
- вода – 4 склянки
- молоко – 1 склянка
- вершкове масло – 1 пачка
- сіль – 1 ст.л.
Як готувати:
Візьміть каструлю, додайте до неї молоко, вершкове масло, воду та сіль. Розмішайте і почекайте, поки масло повністю розтопиться і суміш стане однорідною. Додайте очищену кукурудзу та варіть протягом 8 хвилин, періодично перевертаючи качани.
Як тільки кукурудза буде готова, дістаньте її з масляної ванни, посоліть і насолоджуйтесь! Смачного!
Поради: для більш виразного смаку та аромату можете додати спеції, наприклад, перець, часник або паприку. До масляної суміші також можна додати тертий сир. Після приготування качани можна посипати свіжою зеленню та ще додати трохи сиру.