Принц Гаррі, герцог Сассекський, 15 вересня святкує свій день народження. Він досягнув 41 року. Як онук королеви Єлизавети, принц дотримується переважно здорового харчування. У його меню багато овочів, фруктів, цільнозернових продуктів, м’яса та риби. Гаррі уникає солодких страв, замінюючи їх на десерти з бананів. Навіть хліб він віддає перевагу банановому.
Щоб не відмовити собі в улюблених пирогах, принц Гаррі розробив власні рецепти корисних страв. Дружина Меган Маркл допомогла йому в цьому. Один із рецептів принц поділився зі своїми шанувальниками – курячий пиріг з грибами та морквою. Його легко приготувати, а смак просто неймовірний. Завдяки великій кількості овочів і відсутності тіста, він також дуже корисний. Цей пиріг можна з задоволенням вживати навіть на вечерю, не переживаючи за фігуру.
Курячий пиріг від принца Гаррі
Вам знадобиться:
- картопля – 2 шт
- цибуля – 1 шт
- гриби – 3 шт.
- морква – 1 шт.
- часник – 2 зубчики
- панірувальні сухарі – 25 г
- куряче філе – 280 г
- сметана – 150 г
- оливкова олія – 2 ст.л.
- вода – 100 мл
- курячий бульйон – 100 г
Як готувати:
На плиті доведіть воду до кипіння в невеликій каструлі, а в цей час очистіть дві картоплі і наріжте їх кружальцями товщиною 1 см. Коли вода закипить, посоліть її і додайте картоплю. Варіть до готовності, після чого обережно відкиньте на друшляк.
Очистіть цибулю та наріжте кружальцями, так само вчиніть з грибами. Моркву також очистіть, наріжте брусками товщиною та довжиною 1 см. Подрібніть часник. В окремій мисці змішайте панірувальні сухарі і оливкову олію, додайте сіль та перець.
Тепер переходьте до приготування курячого філе. Наріжте його кубиками і покладіть на розігріту сковороду, змащену оливковою олією. Приправте сіллю та перцем. Обсмажте до отримання золотистої скоринки (6-7 хвилин), після чого викладіть на тарілку.
На сковороду додайте трохи олії та обсмажте моркву і цибулю протягом 4-5 хвилин, постійно помішуючи. Додайте гриби і готуйте ще 5-6 хвилин. Потім додайте часник, зменшіть вогонь до мінімуму. Влийте воду і курячий бульйон, добре перемішайте і додайте сметану. Тушіть 3-4 хвилини, після чого додайте куряче філе і перемішайте. Вимкніть вогонь.
Тепер переходьте до формування страви. В форму для запікання викладіть овочі з куркою, зверху розкладіть кільця картоплі та посипте панірувальними сухарями. Відправте у попередньо розігріту до 220 градусів духовку. Випікайте 10-15 хвилин. Верх має стати золотисто-коричневим. Дайте пирогу трохи охолонути, і можна смакувати.
Рекомендації: Якщо ви хочете, щоб пиріг вийшов соковитішим, використовуйте не філе курки, а м’ясо стегна. Перед смаженням його можна замаринувати з медом і гірчицею, це надасть пирогу більш пікантного смаку. За бажанням, можна додати й інші овочі на свій смак. Перед запіканням пиріг можна посипати сиром.