Вілл Сміт навік запам’ятає той незабутній сніданок: що ж сховалося в тарілці з горохом?

Відомий американський актор та співак Вілл Сміт, який з раннього віку отримав прізвисько “The Fresh Prince”, 25 вересня святкує свій день народження. Йому виповнилось 57 років. Протягом своєї кар’єри він здобув величезну популярність, завдяки своєму неперевершеному таланту та харизмі. Вілла Сміта вважають улюбленцем долі, одним з найкращих акторів усіх часів і навіть мільйонером, що походить з бідних районів.

У Вілла Сміта багато нагород, серед яких Оскар, Золотий глобус, BAFTA, Греммі та American Music Awards. Найбільш відомою є його роль у франшизі “Люди в чорному”. Незважаючи на такі досягнення, актор залишився близьким до своїх шанувальників і може легко зайти в просте кафе, щоб насолодитися сніданком або перекусом.

Так, одного разу, перебуваючи в Австралії, він завітав до пляжного кафе і замовив собі сніданок. Йому подали горохові млинці з зеленню та яйцем-пашот. Актор настільки був вражений смаковими поєднаннями, що не зміг стримати своїх емоцій і в голос висловив захоплення кухарю прямо в закладі. Також він поділився своїми враженнями в соціальних мережах.

“Гаразд… не можу терпіти, коли люди викладають фотографії їжі! Але… ці дивовижні млинці із зеленого гороху в Porch & Parlour на пляжі Бонді, Австралія… Вони просто вразили мене,” – написав Вілл Сміт в Instagram.

Запропонуємо й ми приготувати страву, яка так вразила світову кінозірку. Тим більше, в українській кухні також існують млинці з гороху, що називаються горохляники і вважаються традиційною стравою.

Млинець із зеленим горошком

Ці млинці є відмінним доповненням до страви

Список інгредієнтів:

Для млинця:

  • горошок заморожений – 250 г
  • кукурудзяна крупа – 1/2 стакана
  • яйце – 1 шт.
  • червона цибуля – 1/4 шт.
  • кокосова олія – 1 ст.л.
  • сіль і перець

Для гарніру:

  • цукіні – 1/2 шт.
  • листя м’яти – 1/3 стакана
  • авокадо – 1/4 шт.
  • яйце-пашот – 1 шт.
  • томатний соус
  • лимон – 1 скибка
  • оливкова олія – 1 ч.л.

Інструкція приготування:

Розморозьте горошок та подрібніть його у блендері до отримання дрібних шматочків, які додадуть текстури млинцям. Перекладіть у ємність і додайте кукурудзяну крупу, яйце, дрібно нарізану червону цибулю, сіль і перець. Уважно перемішайте інгредієнти.

На розігрітій пательні змастіть олією кокосового горіха і обсмажте млинці, формуючи їх за допомогою ложки. Розмір млинців має бути приблизно 8 см в діаметрі. Обсмажуйте з обох сторін протягом 2-3 хвилин. Для приготування яйця-пашот, закипятіть невелику кількість води, створіть спіраль за допомогою ложки і обережно влийте яйце. Через 2 хвилини обережно вийміть, середина повинна залишитися рідкою.

Коли всі млинці та яйце будуть готові, можна подавати страву. На велику тарілку викладіть ложку томатного соусу, потім млинець. Додайте яйце-пашот і авокадо, нарізане тонкими скибочками. Потім зробіть слайси з цукіні та викладіть зверху. Полийте соком лимона і оливковою олією. Прикрасьте листочками м’яти. Смачного!

Корисні поради: нарізана зелена цибуля, кріп або петрушка, додані в тісто для млинців, нададуть свіжості та аромату. Додавання тертого твердого сиру в тісто зробить млинці більш насиченими та ситними.