Сніданок із Сенегалу: для поціновувачів курячих стегенець!

Курка — один з найулюбленіших видів м’яса у світі, завдяки своїй універсальності та нейтральному смаку, що дозволяє готувати її різноманітними способами — від смаженої до запеченої. Курка використовується у більшості кухонь світу, поєднуючи її з різними овочами та спеціями. Одним з найсмачніших варіантів курячих рагу є страва, що готується в Сенегалі, відома як “Курча Ясса”.

Основою цієї страви є маринад, насичений смаком та ароматами. Завдяки поєднанню карамельної цибулі, цитрусових ноток та гострого чилі, її називають “справжнім сенегальським сонцем на тарілці”. Додатковий акцент надають імбир та діжонська гірчиця, а завершують букет смаків оливки. Курка виходить надзвичайно ніжною та соковитою, і вона цілком заслужено може стати прикрасою вашого столу. Отже, почнемо приготування.

Ідеальне курча Ясса

Для цього рецепта можна використовувати як цілі ніжки, так і стегенця чи навіть крила.

Вам знадобиться:

  • лимон – 2 шт.
  • курячі ніжки – 4 шт.
  • цибуля шалот – 4 шт.
  • морква – 2 шт.
  • червоний перець – 1 шт.
  • імбир тертий – 1 ст.л.
  • чебрець – 1 ст.л.
  • діжонська гірчиця – 1 ст.л.
  • перець чилі – 1 шт.
  • зелені оливки – 10 шт.
  • олія – 2 ст.л.
  • сіль, перець

Як готувати:

Промийте курячі ніжки та зробіть на них глибокі надрізи. Натріть цедру одного лимона та відкладіть. Вичавіть сік з лимонів і вилийте його у миску. Додайте чайну ложку солі, занурте курячі ніжки у розчин. Додайте дрібно нарізану одну цибулю. Накрийте миску кришкою і поставте у холодильник на чотири-вісім годин.

Налийте олію у велику пательню і розігрійте її на середньому вогні. Коли олія нагріється, викладіть курку та обсмажте з усіх боків до золотистого кольору. Дістаньте ніжки на тарілку, додайте на пательню порізану кільцями цибулю. Вона повинна стати золотистою. Додавайте порізану моркву, тертий імбир, чебрець, цедру лимона і тушкуйте кілька хвилин.

Включіть гірчицю та 125 мл води, перемішайте. Викладіть курячі ніжки зверху та додайте оливки, а також цілий перець чилі. Поперчіть, накрийте кришкою. Тушкуйте на невеликому вогні 30-40 хвилин. Вимкніть вогонь та дайте постояти 15 хвилин. Страва готова до дегустації.

Поради: для додаткової пікантності та витонченого аромату можна додати біле вино і кілька зубчиків часнику. Смакує така курка з рисом, пшоном або кускусом. Перед подачею посипте свіжою зеленню.