В Блокбастері знову з’явилась курка в меню KFC: дітям не встояли!

Перший вегетаріанський ресторан мережі KFC, розташований у ТРЦ Блокбастер, несподівано повернув м’ясне меню. Те, що нещодавно почалося з обіцянок про “0% курки”, завершилося тріумфальним поверненням стрипсів. Кажуть, що після шквалу запитів від відвідувачів з дітьми вегетаріанський експеримент у Києві адаптували до змішаного формату.

У мережі KFC повідомили, що, по-перше, з 6 жовтня вегетаріанське меню запускається по всій Україні. По-друге, київський ресторан у ТРЦ “Блокбастер”, який став першим повністю вегетаріанським закладом бренду, змінює формат. Відтепер у ньому знову можна замовити курку — поряд зі стравами на рослинній основі.

У компанії пояснили, що на повернення класичного м’ясного меню вплинули сім’ї з дітьми. За словами представників KFC, саме батьки просили повернути страви з куркою, бо малеча за ними скучила. Це виглядає дещо несподівано, адже під час відкриття мережа акцентувала на користі мікопротеїну: він містить білок і клітковину, не має холестерину й є більш здоровим за звичні фаст-фудові позиції.

Втім, у вегетаріанському меню залишаються стріпси Веджі, Веджі бургер, Веджі твістер, салат із веджі-стріпсами та рисбокс з соусом теріякі. У страви додають мариновані огірки, айсберг, томати, кунжут та інші компоненти. Основу у вигляді мікопротеїну виготовляють з природного гриба, який називають “диво-інгредієнтом”. Але для тих, кого він не зміг здивувати, повернули класичні м’ясні страви.

До речі, окрім гастрономії, зміни можуть торкнутися і візуального стилю. Під час відкриття “зеленого” закладу у Блокбастері дизайн повністю оновили: замість фірмового червоного — зелень і рослинні мотиви, а куряче лого замінили написом “100% смаку. 0% курки”. Тепер, коли курка повернулася, залишається питання, чи залишиться і цей “зелений” дизайн. У KFC натякнули, що оновлення можуть бути, але подробиць поки не розкривають.

Вегетаріанське меню запустили у всіх KFC по Україні

З 6 жовтня вегетаріанське меню стало доступним у всіх KFC по Україні. Це не означає, що всі страви стали веганськими; з’явилася можливість обирати між м’ясним і корисним. У мережі KFC зазначають, що таке рішення стало відповіддю на численні запити українців щодо “зеленого меню”.

Також відомо, що в столичному ТРЦ Blockbuster Mall 29 вересня запрацював перший в Україні заклад мережі KFC, меню якого повністю побудоване на рослинних альтернативах м’яса. Зберегти життя куркам, кажуть, вдалося завдяки використанню мікопротеїну – інгредієнта з природного гриба, що містить багато білка й клітковини. А ще, кажуть, він не має холестерину (що робить його кориснішим за більшість фаст-фудових продуктів), а його виробництво має менший вуглецевий слід, ніж у м’яса.