Шаурма, шаверма, донери та кебаби – це смакота з м’яса та овочів, загорнуті у лаваш. Останнім часом вони стали надзвичайно популярними як вид вуличного фаст-фуду, що походить із Туреччини. Ця популярність пояснюється зручністю споживання та чудовим поєднанням інгредієнтів.
Є безліч варіантів приготування шаурми, включаючи рецепти з морепродуктами і веганські страви. Для тих, хто стежить за калоріями, був створений дієтичний рецепт. Один із смачних варіантів його приготування запропонував Ектор Хіменес-Браво, відомий канадський та український шеф-кухар колумбійського походження, суддя проєкту “МастерШеф”.
Цей кебаб не лише корисніший за класичну шаурму, адже не містить соусів, але й готується швидко та вимагає мінімум зусиль. Отже, давайте приготуємо апетитний кебаб від відомого шеф-кухаря.
Лінивий турецький кебаб від Ектора Хіменеса-Браво
Вам знадобиться:
- фарш (яловичина чи свинина) — 500 г
- цибуля — 1 шт.
- петрушка або кінза — жменя
- сіль, сухий часник, копчена паприка — за смаком
- лаваш — 1–2 шт.
- помідор — 1 шт.
- солодкий перець — 1–2 шт.
- рослинна олія — 1–2 ст. л.
Як готувати:
Візьміть глибоку миску і викладіть у неї фарш. Додайте сіль, сухий часник та копчену паприку разом із подрібненою кінзою чи петрушкою. Все добре перемішайте. Викладіть фарш на деко, попередньо вистелене пергаментом, і сформуйте з нього корж. Розділіть на смужки, залишаючи невеликі проміжки.
Поряд на деко розкладіть нарізані перець і помідори. Збризніть олією. Помістіть у розігріту до 220 градусів духовку. Запікайте 20 хвилин. Тим часом наріжте цибулю напівкільцями та залишок петрушки. Дістаньте деко з духовки та починайте формувати кебаб.
Розстеліть лаваш, викладіть на нього один кебаб, додайте кілька запечених овочів та частину цибулі з петрушкою. Загорніть конвертом. Смачного!
Поради: для страви можна додати запечену картоплю та сир, які зроблять її більш ситною, а також трохи соусу на основі сметани з часником або майонезу. Баклажани та гриби, запечені окремо, також будуть гарним доповненням до страви.