Британська акторка Емілія Ізобель Єфімія Роуз Кларк 23 жовтня святкує свій день народження. Їй виповнюється 39 років. Популярність вона здобула завдяки ролі “Матері драконів” Дейнеріс Таргарієн у серіалі “Гра престолів”. Ця роль принесла їй не лише популярність, а й численні нагороди. На честь свого персонажа акторка навіть набила тату з зображенням трьох драконів.
Емілія Кларк, яка завжди дотримується режиму, для цієї ролі змушена була уважно контролювати свій раціон. На допомогу прийшла дієта Clean and Lean, заснована на принципах збалансованого харчування, а не на жорсткому обмеженні. Акторка так звикла до такого стилю харчування, що вирішила його не змінювати і після завершення зйомок. Особливо, адже рецепти страв легко знайти у книзі.
Одна з її улюблених страв – риба, запечена з гарбузом та спеціями. Це блюдо виходить надзвичайно смачним та ароматним, і його дуже легко приготувати. Необхідно всього пів години, і вечеря готова.
Риба з гарбузом та броколі
Вам знадобиться:
- копчена пікша або тріска – 600 г
- гарбуз – 1 шт.
- оливкова олія
- пластівці перцю чилі
- насіння кмину
- сіль та перець
- броколі – 400 г
- гарбузове насіння – 100 г
- сир фета – 1 пачка
- вершкове масло – 50 г
Як готувати:
Почніть із гарбуза: очистіть його та наріжте на дрібні шматочки. Викладіть на деко, попередньо змащене оливковою олією. Посипте пластівцями чилі і насінням кмину, приправте сіллю та перцем. Також на деко покладіть шматочки риби, загорнувши їх у фольгу, але залишивши верх відкритим. Посипте травами і покладіть зверху шматочок вершкового масла.
Випікайте у розігрітій до 200 градусів духовці протягом 25 хвилин. У цей час відваріть броколі в трохи підсоленій воді до стану аль-денте. Наріжте фету на невеликі кубики. Коли риба та гарбуз будуть готові, дістаньте їх із духовки і посипте сиром і гарбузовим насінням, додайте броколі. Подавайте страву теплою.
Корисні поради: для покращення смаку страви скропіть рибу та овочі лимонним соком перед запіканням. Можете також додати кілька тонких скибочок лимона зверху. Додайте подрібнений часник, щоб надати страві насиченого аромату.
