Виклик кухонному магу: Кеті Перрі вступає в duel з Гордоном Рамзі

Американська авторка-виконавиця та акторка Кеті Перрі 25 жовтня святкує свій день народження. Цього року їй виповнилося 41 рік. Вона здобула репутацію сильної особистості, прославившись своєю благодійною діяльністю як посол доброї волі ООН та артистка. Кеті Перрі вважається однією з найуспішніших співачок сучасності, отримавши 13 номінацій на премію “Греммі” та ставши володаркою шести нагород Billboard Music Awards.

Співачка та бізнесвумен завжди виглядає бездоганно і має вражаючу фігуру. Це стало можливим завдяки регулярним заняттям спортом і здоровому харчуванню. Кеті давно відмовилася від обробленої їжі та алкоголю, надає перевагу овочам, нежирному м’ясу та фруктам. Нещодавно вона відвідала кухню відомого шеф-кухаря Гордона Рамзі, де приготувала страву з кабачків, яка подавалася з фрикадельками.

Батл був захоплюючим, і Кеті продемонструвала свої кулінарні навички, вправно працюючи з ножем і пательнею. Гордон Рамзі високо оцінив її старання, адже страва справді вийшла вдалою. Її рецепт дуже простий, і ми з задоволенням ділимося ним з вами.

Спагеті з кабачка і фрикадельки з індички від Кеті Перрі


Страву оцінять навіть діти.

Вам знадобиться:

Для фрикадельок:

  • фарш – 500 г
  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • вустерширський соус – 2 ч.л.
  • яйце – 1 шт.
  • сіль та перець

Для томатного соусу:

  • цибуля – 1 шт.
  • часник – 2 зубчики
  • томатна паста – 1 ст.л.
  • подрібнені помідори – 400 г
  • орегано – 1/2 ч.л.
  • бальзамічний оцет – 1/2 ч.л.
  • оливкова олія

Для гарніра:

  • кабачки – 4 шт.
  • оливкова олія
  • сир пармезан

Як готувати:

Візьміть велику миску та перекладіть у неї фарш, додайте дрібно нарізану цибулю, часник, вустерширський соус і яйце. Посоліть та поперчіть м’ясо. Все ретельно перемішайте та сформуйте маленькі кульки. Відправте їх у холодильник на 30 хвилин.

У цей час приготуйте томатний соус. Налийте трохи оливкової олії на сковороду і додайте нарізану цибулю. Пасеруйте близько 5-6 хвилин. Потім додайте часник і томатну пасту, тушкуйте ще 2 хвилини. Після цього додайте подрібнені помідори, бальзамічний оцет і орегано. Посоліть і поперчіть. Перемішайте і тушкуйте ще 10 хвилин.

У іншій сковорідці розігрійте оливкову олію, викладіть фрикадельки в один шар і обсмажте їх з усіх боків. Потім залийте їх томатним соусом і тушкуйте 10 хвилин до готовності, періодично перевертаючи. Якщо соус вийде занадто густим, додайте 50-100 мл води.

За допомогою спірального ножа, овочечистки або мандоліни наріжте 4 кабачки у формі спагеті. Викладіть їх на сковорідку, додайте трохи олії та тушкуйте 3-5 хвилин, періодично помішуючи, до м’якості з хрусткою скоринкою.

Сервуйте страву теплою. На тарілку викладіть фрикадельки зі спагеті з кабачка, зверху посипте пармезаном.

Поради: спагеті з кабачка можна не смажити, а замаринувати, щоб досягти свіжого смаку. Додайте нарізану моркву або дайкон для різноманітності. У якості заправки для овочевих спагеті чудово підійде соус песто з волоськими горіхами, базиліком, пармезаном та оливковою олією.