Приготуй сніданок, як Андре Тан: стань кулінарним експертом!

Відомий український модельєр і дизайнер одягу Андре Тан 26 жовтня святкує свій 43-й день народження. Він є президентом Ukrainian Fashion Council та засновником Академії стилю і дизайну. Дизайнер активно ділить у соцмережах прості, але дієві правила, які допомагають українським жінкам і дівчатам робити правильні акценти в образах.

На відміну від одягу, який має бути елегантним та стильним, до кухні і страв Андре Тан ставиться стримано. Він віддає перевагу українській та азійській кухні і обожнює борщ. Навіть створив ексклюзивну колекцію футболок, що поєднують їжу та моду, у рамках колаборації з шеф-кухарем і ресторатором Євгеном Клопотенко “Український борщ. Рентген”.

Андре Тан рідко готує, зазвичай обираючи закуски та легкі страви з морепродуктів та риби. Наприклад, тартар. Його приготування займає небагато часу, адже у дизайнера є простий рецепт. Навіть соус для цієї страви готується за лічені хвилини, тож він поділився ним зі своїми прихильниками.

Тартар з лососем від Андре Тана

Легка закуска до святкового столу.

Вам знадобиться:

  • лосось – 1 філе
  • каперси – 1 ст.л.
  • авокадо – 1 шт.
  • цибуля-шалот – 1 шт.
  • лимон – 1 шт.
  • мед – 2 ст.л.
  • соєвий соус
  • оливкова олія
  • сіль та перець

Як готувати:

Дрібно наріжте лосось, авокадо та цибулю-шалот. Вичавте сік з лимона і починайте складання страви. Візьміть тарілку та кільце для формування, викладіть авокадо, потім каперси і шар цибулі, а зверху нарізаний лосось. Поставте у холодильник на півгодини, а в цей час приготуйте соус.

У невеликій ємності змішайте мед, сік лимона, соєвий соус, оливкову олію, перець та сіль. Вийміть тартар з холодильника, зніміть кільце та полийте соусом. Смачного!

Поради: для пікантності можна додати імбир або трохи васабі чи каєнського перцю. Огірок додасть свіжості, а діжонська гірчиця в соусі – гостроти. Подавати страву краще охолодженою, щоб смак був насиченішим.