Відомий український модельєр і дизайнер одягу Андре Тан 26 жовтня святкує свій 43-й день народження. Він є президентом Ukrainian Fashion Council та засновником Академії стилю і дизайну. Дизайнер активно ділить у соцмережах прості, але дієві правила, які допомагають українським жінкам і дівчатам робити правильні акценти в образах.
На відміну від одягу, який має бути елегантним та стильним, до кухні і страв Андре Тан ставиться стримано. Він віддає перевагу українській та азійській кухні і обожнює борщ. Навіть створив ексклюзивну колекцію футболок, що поєднують їжу та моду, у рамках колаборації з шеф-кухарем і ресторатором Євгеном Клопотенко “Український борщ. Рентген”.
Андре Тан рідко готує, зазвичай обираючи закуски та легкі страви з морепродуктів та риби. Наприклад, тартар. Його приготування займає небагато часу, адже у дизайнера є простий рецепт. Навіть соус для цієї страви готується за лічені хвилини, тож він поділився ним зі своїми прихильниками.
Тартар з лососем від Андре Тана
Вам знадобиться:
- лосось – 1 філе
- каперси – 1 ст.л.
- авокадо – 1 шт.
- цибуля-шалот – 1 шт.
- лимон – 1 шт.
- мед – 2 ст.л.
- соєвий соус
- оливкова олія
- сіль та перець
Як готувати:
Дрібно наріжте лосось, авокадо та цибулю-шалот. Вичавте сік з лимона і починайте складання страви. Візьміть тарілку та кільце для формування, викладіть авокадо, потім каперси і шар цибулі, а зверху нарізаний лосось. Поставте у холодильник на півгодини, а в цей час приготуйте соус.
У невеликій ємності змішайте мед, сік лимона, соєвий соус, оливкову олію, перець та сіль. Вийміть тартар з холодильника, зніміть кільце та полийте соусом. Смачного!
Поради: для пікантності можна додати імбир або трохи васабі чи каєнського перцю. Огірок додасть свіжості, а діжонська гірчиця в соусі – гостроти. Подавати страву краще охолодженою, щоб смак був насиченішим.
