Індійська кухня відома своїми насиченими комбінаціями спецій, які надають стравам неповторного смаку та аромату. Значна частина індійського населення дотримується вегетаріанства, що спонукає до приготування численних страв на основі рису, бобових, овочів та молочних продуктів. Зараз триває сезон гарбуза, тому цей овоч часто використовується як основний інгредієнт у різних стравах, таких як кюфти з каррі.
Ця страва є дуже ситною, ароматною і корисною, завдяки великій кількості овочів. Її можна подавати як гарнір до рису, або їсти окремо. Індійці часто насолоджуються кюфтою зі свіжим нааном.
Гарбузова кюфта
Вам знадобиться:
Для каррі:
- кокосове молоко – 2 склянки
- кисломолочний сир – 1 склянка
- помідори – 100 г
- імбир – 1 ч.л.
- часникова паста – 1 ч.л.
- цибуля – 1 шт.
- порошок зіра – 1 ч.л.
- гарам масала – 1/2 ч.л.
- куркума – 1/4 ч.л.
- листя коріандра – 50 г
- сіль та перець чилі
- вершкове масло – 3 ст.л.
Для кюфти:
- гарбуз – 500 г
- борошно – 3 ст.л.
- цибуля – 1 шт.
- імбир – 1/2 ч.л.
- олія
Як готувати:
Очистіть та натріть гарбуз, помідори і цибулю також натріть окремо. Дрібно наріжте залишкову цибулю та імбир. Для приготування кюфти, у великій мисці змішайте всі інгредієнти і додайте трохи води, щоб отримати густе тісто. Зробіть з нього невеликі кульки і обсмажте на сковороді у великій кількості олії. Виложіть на паперове полотенце, щоб позбавитися зайвої олії.
У сковороді розтопіть вершкове масло, додайте спеції і дочекайтеся, поки з’явиться аромат. Введіть подрібнену цибулю і листя карі, перемішайте та тушкуйте до м’якості. Додайте помідори, сіль і перець. Через 3-5 хвилин додайте суміш сиру. Тушіть ще 5 хвилин. Додайте кюфту, влийте кокосове молоко та готуйте, поки каррі не загустіє.
Прикрасьте листям коріандра і посипте гарам масалою. Смачного!
Поради: для покращення смаку можна додати моркву та болгарський перець. Також чудово поєднується з кюфтою нут. Листя карі можна замінити на шпинат.
